Сексът във вода е едно по-различно място за интимни ласки, но е необходимо да се знае, че освен приятното изживяване, той може да крие някои рискове за здравето. Ето кои са особеностите:

 

Сексът не е стерилен


Причината, поради която сексът под душа да не се препоръчва, е, че може да се разпространят някои бактерии като например салмонела и ешерихия коли. Сред местата, на които може да се хванат тези бактерии, са басейните, морето, реките и горещите вани, които са с неправилно ниво на pH. Експерти коментират, че жените може да си причинят поява на микроби във вагината, което да застраши тяхното полово здраве. Причината е също в хлора, който може да раздразни вагината и да наруши естественото pH.

 

Получава се вагинална сухота

Специалисти твърдят, че водата не е от най-добрите смазки. В допълнение, водата може да отмие естественото овлажняване на жената. Заради това се счита, че при нормалния секс се стимулира и запазва естествената секреция, а при този във водна среда е трудно жените да останат мокри там долу. 

 

Презервативът може да се скъса

Тъй като липсата на лубрикант може да бъде проблем и да доведе до повишено триене във вагината, е добре да се избягва сексът във вода. Също така, ако се използва кондом, може да се получи по-голямо триене и това да увеличи риска от скъсване на презерватива. От друга страна, има голяма вероятност от изхлузване на кондома. Въз основа на това, презервативите не са безопасни за използване във водата.

 

Има опасност от забременяване

Ако се случи така, че мъжът изхвърля течност в басейна например, няма шанс от забременяване. При сношение обаче, когато партньорът еякуира вътре в жената, шансовете са също толкова големи, когато сексът се прави в нормални сухи условия. Трябва да се отбележи също, че във водна среда може да се предадат полови болести, което да доведе до тежки последствия и за двата пола.