Социалните норми и медиите имат огромно влияние върху представата на мъжете какво всъщност е това нещо женски оргазъм. Уви, оказва се, че препоръките, забраните и всякаквите други ориентирания, насочени към мъжете, целящи да ги улеснят в нелеката задача да доведат партньорката си до пълноценен оргазъм, или не са излезли изпод перото на жена, изпитвала истински оргазъм, или са давани от мъжемразки, които опитват всячески да попречат на себеподобните си да контактуват пълноценно с партньорите си.

 

Именно налаганата противоречива информация за оргазма при жените се посочва като основна причина за това броят на дамите, които споделят, че редовно достигат до оргазъм, да намалява прогресивно. Според статистиката днес над 30% от жените на възраст между 20 и 30 години не достигат редовно до оргазъм.


 

Обаче хората, които считат, че тази статистика говори зле за сексуалните умения на мъжете, сериозно грешат. Посочените данни са показателни за това колко сериозно е объркана представата на мъжете за същността на женския оргазъм. Единственият начин да се поправи тя е да се предостави информация от първо лице за това какво помага на жените да изпитат оргазъм.

 

А какъв по-лесен начин за предоставяне на тази информация от директното допитване до 1000 жени и степенуването на техните лични стъпки към постигане на пълноценен оргазъм.

 

Точно това е направил научен екип от университета в Блумингтън в американския щат Индиана. Учените предоставят 10-те най-често цитирани от жените фактора, които подпомагат постигането на оргазъм и ги формулират като своеобразна рецепта за пълноценен женски оргазъм. Важно е да се отбележи, че всички 10 фактора са споменавани от по над 50% от жените, участвали в проучването. Това трябва да гарантира, че ефектът от придържането към тази рецепта е сигурен.

 

NEWS_MORE_BOX

 

10-те фактора, които над 500 допитани жени посочват като задължителни стъпки към постигането на оргазъм, включват:

  • Клиторна стимулация;
  • Колкото се може по-често прегръщане между партньорите;
  • Целувки, много целувки;
  • Размяна на романтични и нежни слова;
  • Размяна на масажи като част от любовната игра;
  • Орален секс;
  • Нежно отношение от страна на мъжа;
  • Гледане на романтичен филм преди секс;
  • Разкрасяване на спалнята с вещи, поддържащи романтиката (внимание: задължително по избор на жената);
  • Секси бельо от страна и на двамата партньори.

 

Очевидно постигането на оргазъм при жените е въпрос на отдаденост и на двамата партньори. По-важното обаче е, че той не е толкова непосилна задача. А рецептата не е сложна. Особено когато е съставена на база на препоръчките на жени, редовно достигащи до оргазъм. Дали обаче можете да й се доверите безрезервно – най-добре се консултирайте с партньорката си. Доверете се на нея.