Двойките често опитват всичко, за да върнат желанието за секс и интимността обратно на мястото им. Ново проучване показва, че дори обикновен разговор ще свърши работа.
 
Изследователите са проследили повече от 100 двойки, като са ги накарали да попълват дневник в продължение на 6 седмици. Резултатите са показали, че либидото и желанието за секс се повишават, когато партньорите имат усещането, че са изслушвани и разбирани извън спалнята. 
 
„Отзивчивостта, която е вид интимност, е изключително важна в една връзка. Това е сигнал, че единият партньор е истински загрижен за това, което иска другият и за случващото се с него“, обяснява професорът по психология и водещ автор на проучването Гурит Бирнбаум, цитиран от Daily Mail.
 
Сред другите важни за сексуалното желание и близостта между двамата партньори, е това да се чувстват специални и ценни за половинката си. 
 
Когато мъжете и жените усещат, че техните партньори са отзивчиви и загрижени, те се чувстват по-специални и са по-склонни да погледнат на другия като ценен и надежден партньор. Това от своя страна стимулира сексуалното желание. 
 
Водещият нюйоркски терапевт Сари Купър дава насоки за това как да върнем обратно желанието и сексуалната възбуда в леглото си.

1. Разнообразявайте се и бъдете интимни

Отидете на среща с вашия човек или пък си направете специална вечеря у дома, но само за вас двамата. Ще се изненадате колко ободряващо може да е това. 
 
Можете да си определите поне по 1 ден от седмицата, в който да сте сами и да се посветите на емоционално и чувствено удоволствие. И най-важното – правете го всяка седмица!
NEWS_MORE_BOX
 

2. Изключете телефоните

Взирайки се в електронните устройства по време на вечеря или среща, не само е грубо, но демонстрира и липса на всякакъв интерес и внимание към отсрещния.
 
По време на разговорите с партньора си, по време на хранене или дори, когато просто сте в една стая, изключете телефона, таблета и всички джаджи. Разговорите, комуникацията и докосването са от основно значение за стабилните отношения и сексуалното желание между двамата.

3. Споделете какво ви възбужда


Споделете с вашия партньор какво обичате и какво ви възбужда. Повечето хора, независимо в нова връзка или в стари взаимоотношения, избягват да говорят за тези неща.
 
Познаването на партньора и това какво го кара да желае секс или какво обича в леглото, са изключително важни и спомагат връзката.
 
Вижте още съвети във видеото.