Гледането на порно е четвъртата най-често срещана причина за влизане в Интернет. С времето тя променя и моделира сексуалните желания и вкусове. Порнографията има дълбоки последици върху мозъка и в много отношения му влияе подобно на наркотик
 
При продължително излагане може да се стигне до пристрастяване. Макар че не става дума за определено вещество, порнографията води до симптоми, характерни за пристрастените. 
 
Причината е, че продължителното излагане често причинява дългосрочни, а понякога дори доживотни, промени в мозъка
 
Допаминът е невротрансмитер, който се секретира при постигнат резултат. Това може да бъде консумация на храна, удовлетворение от усилия, събитие или сексуална активност
 
Допаминът укрепва нервните връзки, за да ни накара да изпълним същите активности и в бъдеще. С други думи – променя и оформя мозъчните центрове да предизвикат определени действия. 
NEWS_MORE_BOX
 
Допаминът се освобождава по време на сексуална възбуда и колкото повече продължава тя, толкова по-голямо е отделеното му количество. Това не само ни стимулира да искаме още, но го изисква. Когато си представим образите от порнографските филми по време на секс, ефектът, който те имат върху мозъка, се засилва. 
 
При всеки оргазъм, започва да се освобождава повече допамин, което помага за укрепване на връзките в мозъка. 
 
Подобно пристрастяване може да промени възприятието към партньора и той да не ни изглежда толкова атрактивен.