Във взаимоотношенията между мъж и жена в сексуален план се срещат трудности, които някои хора успяват да овладеят самостоятелно. Мнозина обаче не могат да се справят със сексуалните си проблеми и това често води до проблеми във взаимоотношенията между мъжете и жените.

Според мнозина специалисти съвременната порноиндустрия вместо да помогне на младите хора да се отпуснат и да практикуват по по-колоритен начин половата си игра и да се наслаждават по-пълноценно на взаимоотношенията си, е навредила, като е създала форми на комплекс у мъжете – например има стремеж у младите мъже да подражават на актьорите в порнофилмите. Фактите обаче сочат, че всеки човек е индивидуалност и тези сравнения водят до тежък срив в отношенията с жените. Това е така, защото се постига психологическа потиснатост у партньорите, която често е свързана предимно с физически недоимък отстрана на партньора, водещ до значително потискане и притеснение по време на извършване на сексуалния акт. По такъв начин например е започнало масовото приложение на пластично-хирургични техники за уголемяване и удебеляване на члена.

Също така се появиха различни митични твърдения, че третирането с някои билки, масажите и потапянето на пениса във вода с мед води до значително увеличаване на размерите и загуба на сензитивност.  Именно заради това специалистите по сексуална медицина редовно обсъждат на годишните си симптозиуми начините за лечение на преждевременна еякулация при мъжете, която в съвременното общество, особено сред младите момчета, е доста честа.

Всъщност, според специалистите, именно нормалното еякулиране и достигане до оргазъм по бърз начин, в рамките на 1-5 минути, е удовлетворително и позволява напълно освобождаване на тялото от напрежение и клетъчен стрес, увеличение на производството на антитела и значително подобряване на общото състояние. Разбира се, съществува и медицинска основа за тези нарушения, които се разглеждат и лекуват от специалисти по сексуална медицина и психолози, а при наличие на органичен дефект – уролози и андролози.

Преждевременната еякулация представлява едно от най-честите оплаквания у мъжа. Състоянието се изразява в това, че мъжете не са в състояние да контролират достатъчно семеизпразването си, като времетраене, така че и двамата партньори да получат удовлетворение от сексуалното си общуване.

Еякулацията на мъжа може да настъпи достатъчно бързо, така че да изпревари оргазменото преживяване на жената. Състоянието може да се развие по следния начин - да настъпи семеизпразване непосредствено преди пенетрацията, когато тече подготовка за сношенията, наречено още любовна игра. Също така, еякулация може да настъпи при самото въвеждане на члена във влагалището или непосредствено след започване на сексуалния акт, няколко секунди по-късно.

NEWS_MORE_BOX

 


Преждевременната еякулация в повечето случаи е психогенно определена. Много по-рядко се среща еректилна слабост или забавена ерекция, като психологическа реакция. Повечето мъже, според статистиката, имат напълно нормална ерекция, но не могат да контролират семеизпразването си.

Обикновено преждевременната еякулация може да се наблюдава при по-буйни и темпераментни натури, при нередовни полови сношения, при неправилна контрацепция, при преживени сексуални несполуки, психологическо наслагване на "комплекс" у мъжа относно еякулацията и сексуалните му способности от партньорката или при други обстоятелства, травмиращи мъжа.

Относително по-рядко се срещат, според статистиките и мнението на специалисти по сексуална медицина, случаи, при които мъжете “свършват” бързо заради неограничен вагинизъм. Това е състояние, при което в условията на силна възбуда, жената по психологически път стяга толкова силно мускулите от вагиналната си стена, че триенето на пениса става страшно силно и това предизвиква свръхвъзбуда или пък от своя страна е страшно болезнено за мъжа. Според психолози и сексуални медици, много често се среща състояние, при което жената предизвиква сама вагинизъм като форма на несъзнателния протест срещу мъжа. Според специалистите, състоянието се среща най-вече при тази част от жените, която разсъждават за сексуалното сношение от културална гледна точка.

Съветват се мъжете, страдащи от преждевременната еякулация, да се постараят да овладеят симптоматиката си по психологичен път и да проведат задължително консултация със специалист, за да водят нормален и спокоен сексуален живот, което неоспоримо има водещо значение за нормалната функционалност на организма и отделните му системи.