Въпросът за това може ли консумацията на определени храни да промени аромата и вкуса на вагината се дискутира отдавна. В края на краищата, храните, които ядем, влияят върху миризмата на други секрети. Поради тази причина не е учудващо и подозрението че това, което ядем, се отразява на миризмата и вкуса „там долу“.

 

Телата ни разграждат острата храна, като броколи и чесън, в еднакво остри химически съединения, които се присъединяват в кръвта ни, докато ги освободим чрез дишането, потта и урината. Експертите обаче не искат да се фокусират върху научно изследване за влиянието на храните върху сетивния опит на оралния секс.


 

Най-разпространеният „помощник“ за приятния вкус и мирис на интимните женски части, е ананасът. За съжаление, няма изследвания, даващи категоричен отговор на въпроса дали плодът влияе така.

 

Все пак, има някои изказвания на специалисти по темата.

 

Д-р Alyssa Dweck, гинеколог в Ню Йорк и съавтор на The Complete A to Z for Your V, казва, че пациентките ѝ са споделили за положителна промяна, след консумацията на ананас. Въпреки, че самата лекарка не подкрепя тази теория.

 

Съществува равносилно, ако не и по-голямо любопитство, и за влиянието на ананаса върху вкуса на спермата. В тази връзка урологът Koushik Shaw от Института по урология в Остин, изказва мнение, че в повечето случаи "хората са това, което ядат".

 

„Възможно е, ако ядете храни с по-високо съдържание на захар, като плодове, телесните  течности да придобият малко по-сладък вкус, но този ефект със сигурност няма да бъде забележим на момента. Простатната течност в еякулата може да бъде готова седмици или месеци преди консумацията на ананаса, което означава, че плодът не е в състояние да подслади спермата“, казва той.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Въпреки че не е доказана категорично тази взаимовръзка, ананасът съдържа витамин В, фибри и богата доза витамин С. Следователно, тези, които са решили да пробват, няма да загубят.

 

Но ако се върнем на въпроса за вагината, трябва да знаем, че ароматът ѝ естествено се променя малко по време на менструалния цикъл и това е нормално.

 

Всяка по-различна и неприятна миризма обаче може да бъде знак за някое заболяване или инфекция..