Всеки е чувал митовете, че дължината на ръцете и краката при мъжете е показател за размера на половия орган.Екип от корейски учени откриват по-надежден показател за размера на мъжкото достойнство. Те твърдят, че съотношението от дължината на показалеца спрямо безименния пръст може да подскаже големината на пениса.В проучването взимат участие 144 мъже над 20-годишна възраст. Изследователите измерват дължината на показалеца и безимения пръст, след което и на пениса, но не в състояние на ерекция. Смята се, че съотношението на пръстите на лявата ръка е по-показателно.


 


От екипа са на мнение, че съотношението на двата пръста се определя от пренаталната експозиция на половите хормони, тестостерон и естроген, което отговаря и за дължината на пениса.


NEWS_MORE_BOXРезултатите показват, че мъжете с по-къс показалец от безимения пръст се радват на по-голям орган в сравнение с мъжете, чиято дължина на пръстите е равна или обратна.


В друго подобно проучване се посочва, че жените обикновено са с равна дължина на двата пръста. При жените обаче с различна ориентация се наблюдава дължина на пръстите, типична за мъжете.


При по-дълъг безимен пръст се отчита по-високо ниво на тостестерон и обикновено тези мъже се описват като алфа-мъжкари.


Дали обаче съотношението между въпросните пръсти при тях показва действително по-голямо мъжко достойнство?