Когато стане дума за сексуално привличане, колко важен е ароматът на мъжа? И не просто дезодорантът, който той използва, а естественият му мирис. Експертите от Good in Bed вярват, че която дама следва носа си – винаги е на прав път.


Оказва се, че ароматът може да бъде основният начин, по който една жена буквално надушва генетичната съвместимост с потенциалния партньор. Миризмата, която излъчваме, е външният облик на гените, изграждащи имунната ни система.


Също като пръстовите отпечатъци, всеки от нас има свой уникален „ароматен отпечатък“. Той е част от област, позната като главен комплекс за тъканна съвместимост (MHC). Предпочитанието на дамите е  главният комплекс за тъкънна съвместимост да бъде различен от техния.


Така че, когато казваме, че противоположностите се привличат, всъщност това не се дължи  на различия в характерите, а на различия в имунната система. Това е един от природните начини да си осигурим здраво поколение.


От тази гледна точка не е чудно, че женското обоняние се изостря значително, когато представителките на нежния пол са в процес на овулация – при голяма вероятност за забременяване.


В изследването много различни мъже  носят една и съща блуза в продължение на два дни, след което слагат блузите в еднакви кутии. Тогава дамите трябва да ги помиришат и да определят коя според тях има най-сексуално атрактивен притежател, позовавайки се единствено на аромата.


Резултатите сочат, че дамите са най-силно привлечени от мъже, с различен  главен комплекс за тъкънна съвместимост от техния. А 56% от жените казват, че не биха излизали с мъж, който мирише като баща им.


Освен това се оказва, че географското положение влияе върху обонянието. Тествани са жени от различни градове и предпочитаните от тях аромати са различни – Ню Йорк – кафе, Чикаго – ванилия, Атланта – череша, Далас – дим.