Здравословният сексуален живот е от важно значение и не бива да бъде неглижиран. Понякога погрешните разбирания в това отношение биха могли да му навредят. Ето някои неща, които е полезно да имаме предвид…
 

Симулирането на оргазъм може да навреди

Симулирането на оргазъм по време на секс може да изглежда като благородна постъпка по отношение на самочувствието на партньора, но всъщност не е точно така. На първо място сами се отказваме от удоволствието, което е лош навик. Освен това, оставяме погрешно впечатление у партньора. С течение на времето това може да доведе до незадоволителен сексуален живот. 
 

Когато партньорът мастурбира, това не означава, че има проблем 

Според данни на изследователи 91% от мъжете и 76% от жените мастурбират и това не е признак за нездравословен сексуален живот. Мастурбирането има своите ползи – освобождава натрупания стрес, облекчава менструалната болка при жените, помага срещу преждевременната еякулация при мъжете и дори може бъде от полза за съня
 

Колко често се случва двойките да достигнат едновременно до оргазъм?


За повечето двойки е невъзможно да контролират този процес. Когато се опитваме едновременно да достигнем до върховния момент, се натрупва излишно напрежение, а в повечето случаи и разочарование. Тогава е трудно да се отдадем на момента. Вместо това, е препоръчително да се съсредоточим в предоставянето на пълно удоволствие един на друг. 
NEWS_MORE_BOX
 

Мъжете наистина мислят по-често секс

Твърдението е от онези клишета, които се оказват истина, твърдят изследователи. Според данни на проучване мъжете мислят за секс два пъти по-често, в сравнение с жените. 
 
Това не означава, че сексът не е важен за жените или че те не мислят за него изобщо. По време на същото проучване се установява, че жените мислят за секс средно около 10 пъти на ден.