Целувките и прегръдките са по-важни за щастието на мъжете, отколкото на жените, според проучване на Института Кинсли.

 


Откритието на учените влиза в сериозно противоречие с досегашните твърдения, че нежният пол държи повече на ласките и нежностите, а не на секса.  

В проучването участват 1 009 хетеросексуални двойки на средна и на по-зряла възраст. Доброволците попълват въпросници за тяхната удовлетвореност от техните взаимоотношения и сексуален живот, разкривайки някои изненадващи истини... Оказва се, че мъжете, които често се целуват или гушкат с партньорките си, са средно 3 пъти по-щастливи във връзката си, отколкото мъжете, които не се отдават на ласки.


 


Още по-изненадващ факт е, че за жените проявите на нежност не оказват голямо влияние върху удовлетвореността от връзката. За дамите ключови фактори са продължителността на отношенията и доброто сексуално функциониране.

 


Все пак, и мъжете, и жените, които често докосват, целуват и прегръщат любимия, но и правят достатъчно секс, са по-сексуално удовлетворени.

 


За дамите сексът се подобрява с течение на времето. Жените са значително по-сексуално удовлетворени, когато са в дългосрочни взаимоотношения с партньора, продължаващи над 15 г.

 

 

NEWS_MORE_BOX


Възможно е с течение на времето жените да стават по-доволни, защото очакванията им се променят, както и животът им покрай порастването на децата, казва Джулия Хейман, директор на Института Кинси за научни изследвания в секса, пола и репродукция и водещ автор на изследването.

 


От друга страна обаче, тези, които не са толкова щастливи от сексуалния си живот, може да нямат дълга продължителност на брака.

 


Всъщност според резултатите представителите и на двата пола стават по-щастливи във връзките си, колкото по-дълго са заедно с партньора.

 


Любопитно е заключението на учените, че японските двойки са значително по-щастливи от взаимоотношенията с любимия, отколкото американските двойки, които пък са по-удовлетворени от двойките от Бразилия и Испания. За съжаление проучването не включва България.

 


Японците са и по-сексуално удовлетворени от американците. Данните сочат, че японските мъже са 2,61 пъти по-доволни от секса с партньорката от американските мъже.

 


Що се отнася до жените - американките са по-сексуално удовлетворени от японките и бразилките.

 


Проучването е публикувано в Archives of Sexual Behavior.