Изследователи са на мнение, че голям процент от разводите в световен мащаб се дължат на липсата на честност преди сключване на брак.

Поради тази причина е препоръчително преди предприемането на тази важна стъпка в живота да се направят всички необходими медицински изследвания. Това може да помогне на партньорите да изградят по-силно доверие помежду си, твърдят специалисти.

Предбрачните медицински тестове включват:

  • общи медицински тестове - ултразвук, рентгенови снимки, лабораторни тестове и пр.;
  • тестове за наличието на полово предавани инфекции (ППИ);
  • проверка на възможността за зачеване (TORCH-комплекс);
  • тестове за фертилитет;
  • генетични тестове.

 

Тестовете мога да помогнат да се предотврати евентуален развод, ако двойката разбере предварително, че не може да има деца. Подобен проблем може да породи срив във взаимоотношенията между партньорите. Наличието на предварителна яснота относно репродуктивните проблеми, може да намалят рискът за връзката в този аспект. Дадената информация може да помогне да се помисли за подходящо решение.


NEWS_MORE_BOX

 

Подобни са и проблемите, свързани с импотентността. Изследванията могат да подскажат за зараждаща се еректилна дисфункция, което да наложи взимането на необходимите мерки преди задълбочаването й.

 

Благодарение на тестовете може да се открие наличието на инфекция с някои полово предавани болести, които сериозно вредят на репродуктивното здраве. С навременното предприемане на лечение могат да се избегнат състояния като извънматочна бременност, запушване на маточните тръби, спонтанен аборт, рискове за здравето на бъдещото бебе.

Повечето подобни случаи на инфекции протичат без изява на симптоми, на което се дължи и високият процент на усложнения.

 

Пример за подобна инфекция е токсоплазмозата, която се причинява от едноклетъчния паразит Toxoplasma gondii.