Макар оралният секс да е тема, която се обсъжда свободно почти навсякъде, около нея все още има някои малко известни факти, които е любопитно и полезно да научим. 

Облекчава се сутрешното гадене

Това неприятно състояние, което е характерно за първото тримесечие на бременността, може да се облекчи с чаена лъжичка джинджифил или мента. Оказва се, че има и друг, по-необичаен метод. В данните на проучване от 2012 г. се посочва, че сред бременните, които поглъщат спермата на бащата на тяхното дете, се наблюдава облекчаване на симптомите. 
 
По думите на изследователите първоначалната реакция е отхвърляне на семенната течност чрез повръщане, но след това организмът „изгражда“ толерантност към нея, а в резултат се облекчават симптомите на сутрешното гадене.
 

Понижен риск от депресия

В спермата се съдържат вещества, които могат да повлияят на настроението, като повишат чувството на привързаност и предотвратят развитието на депресия
 
Според резултати от проучване, публикувано в сп. Archives of Sexual Behavior, семенната течност може да има антидепресантни свойства, благодарение на които значително могат да се облекчат симптомите на депресия
NEWS_MORE_BOX
 

Оралният секс крие и риск от сексуално преносимо заболявания


Полово предаваните болести най-често се пренасят при вагинален и анален секс, но практикуването на орален секс без презерватив също е рисков в това отношение. HPV, гонорея, сифилис, херпес и хепатит B могат да се разпространят чрез орален секс. 
 
Според данни на американската организация Планирано родителство вирусът на СПИН е по-малко вероятно да се предаде по този начин, но рискът все пак съществува. 
 
За да се предотврати заразяването с тези заболявания, оралният секс също трябва да се практикува с предпазни средства.