Пониженото либидо може да се дължи на редица причини, дори и на носенето на високи токчета сред жените. Понякога двамата партньори просто се случва да се разминават в желанията си, но това разминаване може да изиграе лоша шега на връзката им. Добрата новина е, че в подобни ситуации има начини да се помогне. 
 
Храната, която присъства в менюто, има пряка връзка с поддържането на издръжливостта, енергията и дори интереса към секса. Затова е важно да се подбират правилните афродизиаци
 
Ако планът вече е начертан и се знае, че предстои активност в леглото, е препоръчително да се избягват тежките храни. Вместо това, трябва да се хапнат плодове като банани, праскови или няколко парчета авокадо. 
 
Тези храни са известни със свойството си да възбуждат сексуално желание както сред мъжете, така и сред жените. Витамините, минералите, заедно с останалите важни вещества, съдържащи се в тях, помагат за подобряването на кръвообращението към гениталиите.
 
Небезизвестен фактът, че физическата активност може да помогне на сексуалния живот, но в случая важното е да се обърне по-голямо внимание на долната част на тялото. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
Лимфните жлези, които се свързват със секретирането на хормони като тестостерон, ендорфин и адреналин, също са част от мускулите на краката. Изключително полезни могат да бъдат упражнения като лег преси, клякания и др. По този начин се поддържа фигурата, здравето и се подобрява активността в леглото. 
 
Липсата на желание за секс може да се дължи и на скуката и предсказуемостта, завладели сексуалния живот. Препоръката в тези ситуации е да се търси начин да се разпали страстта. Това може да стане като се опитат нови пози или различни и нестандартни места – в кухнята, под душа или в колата – със сигурност преживяването ще зареди с нови емоции и ще има положителен ефект.