Една от големите мистерии в живота и за мъжете, и за жените е усещането, което представителите на противоположния пол изпитват при оргазъм. Винаги ще остане съмнението дали пък оргазмът при противоположния пол не носи повече удоволствие. Очевидно, няма тенденция мистерията да бъде разбулена по какъвто и да било начин и единствен стремеж остава желанието на партньорите взаимно да допринасят за пълнотата на сексуалните си изживявания. Всичко това обаче не пречи на учените да опитат да направят опит да разплетат главоблъсканицата.

 

Условието тук е да се изяснят факторите, на база на които се определя качеството на оргазма и наличието и ролята на тези фактори при мъжкия и женския оргазъм.


 

Основна роля би могло да има продължителността на оргазма, а по-дългото изживяване би следвало да бъде и по-задоволително. В този аспект оргазмът при жените трае около 30 секунди. Това е неколкократно повече, отколкото при мъжете. Средната продължителност на мъжкия оргазъм се изчислява на 5-8 секунди. По отношение на продължителността удоволствието от секса при жените е по-пълно, а женският оргазъм може да се определи като по-върховно изживяване от мъжкия.

 

Но възможно ли е едно чистo физическо усещане да се определи за по-качествено от друго само защото трае по-дълго? Още повече при условие, че женският оргазъм в повечето случаи е единичен, а при мъжете може да се изживее неколкократно в рамките на кратък период от време.

 

Статистиката сочи, че мъжете изживяват петсекундния си оргазъм в 95% от случаите на сексуален контакт. Трийсетсекундният женски оргазъм изглежда като цяла вечност по отношение на продължителността си, но пак според статистиката жените изживяват пълноценен оргазъм едва в 69% от случаите на сексуален контакт.

 

Затова въпросът в случая е дали човек би се съгласил на кратък, но на практика гарантиран оргазъм, или би се трудил за много по-продължителен такъв, но и много по-трудно постижим. Макар в този случай чакането почти винаги да си струва, честотата на постигане е фактор, по който мъжкият оргазъм е по-задоволителен от женския.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Ако приемем, че продължителността и честотата са основните фактори, по които ще класираме качеството на оргазмите при двата пола, то, очевидно, имаме равенство между тях като ниво на удоволствие. Както всяко нещо в секса обаче, и сравняването на оргазмите при двата пола не е толкова проста задача. Колкото и важна да е голямата продължителност и честотата на постигане на оргазъм и при двата пола, основен критерии за подреждането на мъжкия и женския оргазъм по качество е усещането, което те създават. А то се определя изцяло от индивидуални физикоемоционални особености при всеки човек – независимо мъж или жена.

 

Кой оргазъм е по-добър – мъжкия или женския – ясно е, че е невъзможно да се определи еднозначно. Ясно е и още нещо – ако сме случили на точния партньор, дори бихме се радвали, ако се окаже, че неговият или нейният оргазъм е по-пълноценен. За имащите това предимство – браво!

 

А сега, онагледете създалите се впечатления с показаното във видеото по-долу...