Ако партньорът пренебрегва желанията на половинката си, то най-вероятно има добро обяснение за липсата му на интерес. Има някои причини, поради които мъжете казват „не” на своята партньорка. Ето и някои от тях.

 

1. Ако той страда от депресия


Депресията е един от основните фактори, които могат да убият сексуалното желание при мъжете. Всъщност, мъжете на всички възрасти, включително и най-младите могат да изпитат по-ниско сексуално влечение, когато се борят с тревогата и депресията или имат лошо настроение.

 

2. Нивата на тестостерон са ниски

Когато мъжът премине 40 години, неговите нива на тестостерон започват да намаляват. Когато това се случи, мъжът загубва сексуалната си сила и желание. Понякога обаче нивата на тестостерона при мъжете могат да се намалят по-рано и бързо. Това състояние се нарича андропауза и включва симптоми като загуба на енергия, депресивни симптоми и следователно нежелание за сексуални взаимоотношения.

 

3. Наличие на еректилна дисфункция

Въпреки че еректилната дисфункция и преждевременната еякулация са проблеми, които засягат не малко мъже, то партньорът може да откаже секс, ако изпитва подобни затруднения. Причината е, че може да изпитва страх от разочарове на половинката, както и ниско самочувствие за некачествено сексуално изпълнение. Въпреки това, е препоръчителна комуникацията между партньорите, тъй като, ако проблемите се задълбочат, то може да настъпи негодувание между партньорите.

 

4. Той е фокусиран върху кариерата си

Тревогите на работното място могат да намалят настроението на мъжа особено, ако работата е негов приоритет. Следователно, ако има затруднения в работата си, мъжът може да ги принесе в дома и това да окаже влияние върху връзката с половинката. 

 

5. Той е изтощен

Ако мъжът е изключително изморен или дори изтощен, то вероятността да каже „не” на своята партньорка е голям. Специалистите препоръчват в такъв момент отказът да не се приема лично. Голяма част от мъжете отказват секс, ако са много изморени и проблемът не е в техните партньорки.