Какво трябва да се знае, когато се прави секс под душа? Има ли някакви особености?

 

На първо място, не трябва да се забравя да се използва лубрикант, тъй като водата не е заместител на смазването. Затова се препоръчва използването на лубриканти на силиконова основа, тъй като имат по-плътна консистенция и са по-дълготрайни, отколкото тези на водна основа. Трябва да се отбележи обаче, че водата може да отмие лубриканта, поради което той трябва да се прилага по-често, отколкото обикновено.


 

Топлината под душа помага за отпускане на мускулите и ставите, като облекчава напрежението и намалява сковаността. Освен това топлата вода помага за подобряване на притока на кръв, а увеличеният кръвен поток прави кожата по-чувствителна. Така се засилва сексуалното усещане и в резултат половото сношение е по-чувствено. Всъщност, най-ефикасният секс под душа е оралният, тъй като се осъществява най-лесно в банята.


Най-големият недостатък на секса под душа е, че подът е хлъзгав и има вероятност от подхлъзване. Трябва да се отбележи също, че според някои изследователи сексът под душа е вид любовна игра, която впоследствие може да премине в спалнята. Счита се, че сексът в банята по-скоро е чудесен начин за докосване и изследване на тялото на партньора, както и много добра възможност за експериментиране на нови усещания.

 

Сексът във ваната също има някои особености, които се разглеждат в следващите редове. 

 

За разлика от секса под душа, този във ваната предлага възможност за сядане или лягане, поради което е доста по-удобен и за двамата партньори. От друга страна обаче, топлата вода може да причини инфекции на пикочните пътища, ако се добавят соли за вана или етерични и ароматни масла. Още, ако сексът се прави с презерватив, то по-топлата или гореща вода може да причини нарушения на целостта на кондома.


И не на последно място, предимството на секса под душ или във вана е, че разнообразява традиционния секс в спалнята. От друга страна обаче, трябва да се знае, че при секса под душа или във вана не е изключена нежелана бременност, поради което трябва да се вземат нужните мерки.