Кажете кои са ви любимите пози в секса, за да ви кажем какъв тип човек сте, независимо дали го осъзнавате или не. Според група учени на база на предпочитанията на всеки човек към сексуалните пози може да се изготви негов реален психологически профил, показващ изненадващо тънки черти от характера му.

 

Причина за това е стандартното схващане, че предпочитанията в секса се формират на база и на съзнателни, и на подсъзнателни фактори.


 

Като напълно съзнателен избор всеки човек би посочил като своя любима сексуална поза тази, която му посдигурява най-пълноценен оргазъм. На подсъзнателно ниво обаче този избор показва много по-детайлна картина. Такава, изразяваща характера, отношението на човека към партньора, начинът, по който би искал партньорът му да се отнася към него и други прикрити неща, за които дори близки двойки рядко говорят открито.

 

И оттук започва разнищването на особеностите на характера на човека, на база на предпочитаната от него поза в секса. Според учените по този начин дори добре познаващи се хора може да научат нови неща за себе си. Имат ли общо сексът и психологията – преценете сами.

 

Мисионеркса поза
Почитателите на тази класическа поза се оказват класици и по отношение на представата си за секса. Според учените тази група хора обичат да виждат директно отдадеността на партньора си към любовната игра. Подсъзнателно обаче е налице несигурност и нужда от постоянно убеждение, че се справя добре. Или обратната крайност – склонността към мисионерска поза в секса изразява нужда от упражняване на пълен контрол върху ситуацията. Достатръчно показателно. Историята единствено мълчи какво се случва, когато и двамата партньори желаят пълен контрол върху ситуацията – характерът ли ще надделее или либидото?

 

Кучешка поза
Според сексолозите влечението към нея е вроден инстинкт при човека. Това е позата, в която е замислен да се практикува сексът по начало – но само по отношение ролята му като метод за размножаване. Оттам насетне влечението към кучешката поза в секса е преди всичко израз на харàктерните особености на човека. Уви, в случая се касае за лек страх от прекалена близост и за липса на романтика. Това е мнението на психолозите. С риск да изкарат действащите по инстинкт неромантични, те заключават, че почитателите на кучешката поза в секса се лишават от най-романтичните изживявания от близкия контакт с партньора. Проблемът изчезва, ако компенсирате влечението към тази сексаулна практика с редовни романтични жестове от друго естество.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Жената отгоре
Това е предпочитаната сексуална поза от щедрите мъже, уверени в себе си, позволяващи на жената да дирижира сексуалната игра според собствените си предпочитания. По отношение на жените, това е позата, предпочитана именно от дами, които подхождат леко егоистично към секса и обичат да държат нещата под свой контрол. В това отношение мъж под чехъл и мъж под жена изглеждат плашещо близки по значение понятия. Едва ли обаче има мъж, който в случая би имал нещо против.

 

Изправена поза
Това е сексуалната поза, която може да се практикува свободно пред вратата, насред кухнята, под душа... само не и в леглото. Според експертите това е достатъчно показателно за особеностите на характера на феновете й. Без значение на пола, предпочитането на изправената поза в секса говори за авантюристичен и приключенски дух, желание за постигане на целите, без значение на последствията. Предпочитанията към тази поза са и белег за силно привличане между партньорите и липса на търпение за осигуряване на оптимални удобства преди секс. Ясно е едно - когато я има тази искра, всички други пози в секса отстъпват на заден план, независмо от характера на партньорите.