Според непотвърден слух цялата магия на секса между двама души се разнася яко дим след произнасяне на заветните брачни клетви. Цял живот търсим подходящия човек, с който да споделим оставащото си време, а се оказва, че след като вече сме го открили, трябва да се лишим от това, което в голяма степен осмисля съвместното съжителство – секса. Единственото, което партньорите може да опазят като неприкосновена своя територия сред целия хаос, който съпътства брачния живот, си отива още в началото.

 

Но това е сценарий, диктуван единствено от непотвърден слух. А дали той е верен, за добро или лошо, всеки трябва да провери за себе си. Защото за подобни неща не можем да съдим по мнението на другите.


 

За потвърждение на този факт идва информацията, че провъзгласявайки двама души за съпруг и съпруга на база на дадените им правомощия, служителите на обредния дом отключват за младоженците портата към ново измерение на секса. Някои психолози и брачни експерти дори считат, че сключването на брак е моментът, когато сексуалният живот на двамата реално започва в пълния си блясък.

 

Пак според експертите в по-ранните етапи на партньорството между двама души сексът е преди всичко спонтанно изживяване, а след бракосъчетанието той се превръща в предимно творческа инициатива. Това обаче никак не е лоша трансформация. Затова стремежът към връщане на искрата, която е пламтяла в началото на сексуалното познанство, може само да попречи на партньорите да изживеят пълноценно секса от сегашното си положение. А то позволява да извлекат всички ползи от стабилната и вече укрепена връзка.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Няма пречки сексът след брака да продължи да бъде спонтанно изживяване, но вече подкрепено от свободата на усещаната сигурност. Защото според психолозите, оковите, които асоциираме с брака, се рушат най-лесно в спалнята. Ако бракът въвежда някои ограничения в живота на хората извън дома им, в рамките на дома той дава свобода. Свобода да изразяват сексуалните си тръпки, желания и очаквания, да се фокусират върху тях и да оформят своя сексуален живот спрямо тях.

 

Омъжените двойки са по-склонни да експериментират, от една страна, за да разнообразят секса помежду си, от друга – точно защото подсъзнателно усещат по-голяма свобода да го направят. А ако нещо в секса не се получава както трябва, причините едва ли са в брака.

 

Разбира се, секс в най-добрите му варианти може да се прави и без сключен брак и много моногамни двойки с дълга връзка биха потвърдили това. И това пак ще остане само слух, в правотата на който всеки би следвало да се убеди лично. И да го счита за верен чак докато сключи брак.