Въпросът за размера на пениса е доста деликатна тема, по която не всеки мъж би искал да говори. И основната причина е ясна - несигурността, която чувства в това отношение. 

 

Асистентът по социология в държавния университет в Мисури – Алиша Уоукър, започва проучване, което изследва как размерът на пенисa влияе върху останалата част от живота на мъжа. Тя стига до заключенията, благодарение на снимков материал, анкети и интервюта на доброволци.


 

"Тя разяснява, че проектът се фокусира върху това как размерът на пениса на мъжа, или по-точно възприятието му за него, влияят на цялостното му здраве.

 

За целта са били разглеждани сексуалната активност, употребата на презервативи, самооценката, социалното взаимодействие и психическото състояние на мъже над 22 години.

 

Уоукър споделя наблюденията си за това, че повечето от тях имат много ниско самочувствие заради размера на половия си орган.

 

Тя уточнява, че снимките на половите органи на тези мъже са ѝ били нужни от научна гледна точка, тъй като причината за ниската самооценка на някои от тях, може да се дължи именно заради грешното измерване.

 

Един от въпросите в анкетата съдържа отговор относно дължината на пениса по собствените критерии на всеки от участниците. Като възможните отговори са: под средната дължина, средна и над средната.

 

Заключението сочи, че повечето са се оценили „под средната дължина“. Социоложката споделя учудването си и от това колко от тях са определили, че притежават среден по размер полов орган, като реално той е „над средната дължина“.

 

NEWS_MORE_BOX

 

А кое се смята за средна дължина?

 

Изследователката казва, че определенията варират, но в повечето случаи средната дължина е между 12 и 13 см.

 

Стига се до извода, че мъжете, които вярват, че имат малък пенис (макар и реално да не е такъв), се чувстват много по-неуверени в отношенията си с жените, във воденето на сексуален живот, използването на презервативи и ходенето на лекар.

 

И други изследвания установяват, че негативната самооценка по този въпрос е сериозен проблем при мъжете, тъй като в някои от случаите води и до по-сериозни състояния, като депресия.

 

В крайна сметка „добрият секс“ зависи от много други фактори, различни от дължината на пениса.