Настига ви липса на желание за секс? Но вероятно смятате, че е твърде рано да започнете прием на медикаментозни афродизиаци? Е, имаме добра новина! 
 
Сексуалното желание може да си отиде при хора от всеки пол и всяка възраст поради различни причини като стрес, умора или просто „лош период“, който отшумява сам. Това явление е доста разпространено и доста чест повод за тревога у партньорите.
 
Каквато и да е причината за ниското либидо, е важно, че има начини, по които можем по естествен път да решим проблема...
 
Малко са доказателствата, доказващи ефикасността в увеличаване на либидото от определени храни, но не вреди да опитваме.
 
Смокини, банани и авокадо, например, се считат за храни, повишаващи либидото, известни още като храни - афродизиаци.
 
Тези храни предоставят важни витамини и минерали, които могат да увеличат притока на кръв към половите органи, насърчавайки здравословен сексуален живот.
 
Още от историческо време шоколадът е символ на желанието. Не само заради своя приятен вкус, но поради своята сила да увеличава сексуалността. Според едно изследване, шоколадът спомага за освобождаването на фенилетиламин и серотонин в тялото. Това може да доведе до някои повдигащи настроението, следователно либидото, ефекти.
NEWS_MORE_BOX
 
 
Следващия път, когато решите да направите романтична вечеря, добавете малко босилек или чесън в ястието. Миризмата на босилек стимулира сетивата. Чесънът пък съдържа високи нива на алицин, който увеличава притока на кръв.
 
Две чаши вино на вечер биха станали прекалено много, но една чаша на вечеря би отпуснала сетивата и увеличила желанието за интимност. Доказано е обаче, че прекомерната употреба на алкохол възпрепятства мъжката еректилност и достигането до оргазъм.
 
Всяка двойка е различна. Това значи, че е нужно експериментиране, докато не се открие точния начин. Ако все пак опрем до лекарства, да не забравяме, че желанието е в основата на секса. Малкото синьо хапче не може да бъде решение на проблема, който ни засяга, ако той е емоционален.