Въпросът за размера в секса винаги навява една и съща асоциация. Оказва се обаче, че гледните точки на жените и мъжете може и да се различават. Ако за дамите от ключово значение е размерът на пениса на партньора, то за мъжете по-голяма проблем в повечето случаи създава размерът на презерватива.

 

Недостатъците, които някои жени откриват в недостатъчно големия пенис на партньора си, се съизмерват с неудобството, което някои мъже изпитват поради прекалено големият размер на презервативите.


 

И при презервативите въпросът за универсалния размер все още не е разрешен, а, уви, по отношение и на тях един размер далеч не пасва на всички... в случая мъже.

 

Според проучване 1 от всеки 10 мъже изпитва проблеми с намирането на подходящ размер презерватив. Проблемът идва от възможно най-смущаващата причина. Средният размер на предлаганите презервативи е по-голям от средния размер на пениса в световен мащаб. За конкретното цифрово измерение на разликата се спори, но тя е около 2,5 см.

 

Това неудобство е достатъчна причина много мъже да отричат ползването на презерватив. Проблемът обаче има своето решение. Според сексолозите и специалистите по въпросите на първичната сексуална превенция различията в средните размери на презервативите и пениса може и да се елиминират.

 

Според тях основна причина за неудобството от тези различия идва от неправилната употреба на презерватива. Те може да се компенсират с придържането към няколко прости техники:

 

NEWS_MORE_BOX

 

  • Да не се допуска прекалено развиване на презерватива преди поставянето му;
  • Да се извежда изцяло въздухът, задържан в презерватива преди поставянето му;
  • Да се ползва само съвместим по състав и действие лубрикант, който няма да позволи на презерватива да се размества;

 

Това са наглед базисни препоръки и елементарни мерки, но според специалистите именно това са аспектите, в които най-много мъже грешат по отношение правилното използване на презерватива.

 

 

Придържането към тези стъпки може да сведе до минимум неудобството от разликите в размера на пениса и презерватива и да намали както дискомфорта на мъжа, така и риска от нежелани пробойни в сигурността, осигурявана от това превантивно средство. Наглед маловажните мерки и правилният подбор може да помогнат на всеки мъж много лесно да намери универсалния размер презерватив. Оттам насетне той може да предостави намирането на отговор на въпроса за размера изцяло на своята партньорка.