Жените, чиито половинки често прибягват до гледането на порно, са по-нещастни, сочи ново проучване.

Изследователите са на мнение, че мъжете, които са увлечени от порно филми, сайтове и списания могат значително да намалят самочувствието и увереността на партньорката до себе си.

Причината до голяма степен се дължи на факта, че жените не се чувстват сигурни в своята сексуалност и сексапил щом половинката им набляга толкова често на порното.

За да разбере, как гледането на филми с порнографска тематика се отразява на жената, екип от изследователи анкетират около 308 представителки на нежния пол между 18-29-годишна възраст.

Въпросите в анкетата са свързани с честотата на гледане на списания и филми с порнографско съдържание от страна на силната половинка във връзката. Също така доброволките са разпитани за взаимоотношенията им с партньора и дали се чувстват уверени и спокойни във връзката.

Резултатите показват, че жени, чиито партньори гледат по-често порно, се чувстват по-нещастни и несигурни във връзката и без самочувствие в сексуално отношение.

Данните от проучването се ограничават до сравнително млада възрастова група и двойки с недългосрочни връзки, обясняват от изследователския екип.

Когато порното се превърне в проблем, специалисти съветват да се поговори с партньора и да се избегне сравняването с актрисите от подобни филми. Важно е да се запомни, че порното няма нищо общо с реалните взаимоотношения между мъжа и жената.