Защо колкото повече напредва възрастта ни, сякаш ставаме все по-неуверени относно преценката за това дали някой ни харесва или не? Как десетгодишните например, толкова бързо се разбират помежду си, че се харесват. Разменят бележки и без много терзания решават дали са приятели или харесването е „несподелено“.


Въпреки че на тридесет например, е съмнително да получим „любовна бележка“ има други начини, по закодираме любовното послание към другия.


Между другото, необходими са между 90 секунди и 4 минути, за да може отсрещният човек да осъзнае, че флиртувате с него.


Една кратка статистика: Когато флиртуваме ние го правим 55% с тялото, 38% е делът на „играта“ с гласа и само 7% на словесното общуване.


В играта на флирт обаче подходът при мъжете и жените се различава. И не се лъжете, оказва се, дамите първи започват игра...Как жените флиртуват с мъжете?

Ако една жена хвърли на един мъж светкавичен дълбок поглед, то със сигурност това е знак, че е заинтересована от него. Похватът „работи“ от както човечеството съществува. Това е може би един от най-важните първи уроци, които момичето усвоява при общуването си с противоположния пол. Всъщност, въобще не е необходимо жената да използва вербалния език, за да покаже на някого колко го харесва и желае. Какви са начините, за да демонстрира тя интереса си:

  • изпраща безпогрешен бърз съблазняващ поглед към него, с който сякаш го „приковава“ на място,
  • докато разговаря с него, тя движи пръст по ръба на чашата с вино или друга напитка, върти между пръстите си химикалката, докосва раменете или врата си, лекичко допира или държи ръката му, 
  • играта с косата е едно от най-използваните секретни оръжия на жената: игра с кичур коса, поставянето й зад ушите, разпиляването на вързаната коса...
  • съблазняване с устни. В похвата може да е включено нанасяне на ярко червено червило, което поставя сочните, плътни устни в толкова силен контраст... Не по-малко ефективно е бавното консумиране на ванилов крем. Всъщност, вкусът и видът на крема нямат значение, важното е бавното му поемане с устни.
  • Прословутата сцена на Шарън Стоун в „Първичен инстинкт“ не случайно е „убийствена“. Просто филмът, увековеча един добър похват на жените да съблазняват.
  • Ходенето на високи токове, поклащането на обувка или показване на изящната извивка на обутото фино женско стъпало, докато тя седи на високия стол на бара, само демонстрират колко невъзможно е за тази жена да избяга от мъжа,
  • естествено, нищо не е толкова силно колкото усмивката. Усмихва ли се жената на мъжа, няма начин, тя да не е заинтересована от него.
Сексът не е единственият начин за невербално общуване между мъжа и жената. Дори и когато отдавна тази стъпка е премината, общуването без думи, с жестове, докосване, очи е важна част от връзката между двама души.


Какъв е езикът на тялото на мъжа