Много жени си задават въпроса „Как да постъпя?”, когато са правили необезопасен секс. Отговорът обикновено ни дават приятелки или гинекологът - ESCAPELLE, хапчето за спешна контрацепция.

То е достъпно и напълно безопасно за организма. И Lи предпазва от една опасна ситуация – нежелана бременност и последващ аборт, процедура, която е изключително натоварваща за организма и може да доведе до трайни последствия – като проблем със забременяването, например.
Един аборт обърква не само естествения ритъм на тялото, но и ви откъсва от ежедневието – налага се да отсъствате от работа, за да се възстановите, коства време, средства и много напрежение. ESCAPELLE ще ви спести всичко това и ще ви дари спокойствие само за секунди.

Основен компонент на хапчето за спешна контрацепция е синтетичният хормон левоноргестрел, който е аналогичен на хормона, синтезиран в тялото на жената. Съставката се използва повече от 30 години, време, през което тя е била подлагана многократно на различни тестове и изследвания. Резултатите от тях потвърждават, че хапчето не само е много ефективно, но е и щадящо спрямо организма – приема се леко и няма странични ефекти (освен леките неразположения и евентуални нарушения в цикъла, описани в листовката за употреба).

NEWS_MORE_BOXФактът, че левоноргестрелът не се отнася към препаратите, предизвикващи аборт, е изключително важен и от морална гледна точка и следва да успокои жените с религиозни убеждения.

Нещо повече, макар, че не се препоръчва, защото преминава в кърмата, хапчето може да се приеме дори по време на кърмене – просто трябва да се вземе веднага след кърмене и да се избягва да се кърми след това