Има различни видове масажи - лечебни, релаксиращи или успокояващи. Особено приятен и съблазняващ е еротичният масаж. Той стимулира сексуалният потенциал, разгръщащ емоциите, чувствата и сексуалната активност.


Масажът действа като стимулант, разнообразява и обогатява интимния живот. Подходящ е за всеки, независимо от възрастта, пола, сексуалният опит или семейното положение.


Целта на еротичния масаж е да развълнува партньора, създавайки благоприятни условия за "пробуждане" на сетивата и по този начин предразполагайки постигането на невероятен оргазъм.


Чрез приятни и нежни докосвания на всяка една чат от тялото се стимулират ерогенните зони, които подсилват сексуалното усещане. Ерогенните зони са съвкупност от нервни окончания и кръвоносни съдове, които реагират на приятни и нежни дразнения на кожата. Веднъж възбудени, тези зони предават усещането по цялото тяло.


Нервните импулси от центъра на оргазма като "проводяща пътека" се преместват в рецепторите на половите органи и други рецептори, отговорни за сексуалните усещания.


Преди да започне еротичният масаж е препоръчително да се познават чувствителните зони на партньора, за да се наблегне именно на тези части от тялото. Най-често ерогенните зони са съсредоточени по гърдите, от вътрешната страна на бедрата и по гениталиите. Те позволяват по-бързо и приятно постигане на оргазъм.


Възбудата, предизвикана от еротичния масаж, се засилва в още по-голяма степен, ако освен ръце се използват устни, език или зъби. А романтичната атмосфера, свещи и музика, засилват сексуалната нагласа.