Понякога еротичните сънища могат да бъдат притеснителни, тъй като не включват половинката ви, а съвсем друг познат или непознат обект. Хомосексуалните сънища също са често явление и при двата пола.

Еротичните сънища са провокирани от подсъзнателни мисли, чувства и идеи, подобно на останалите.

Въпреки че в сънищата си може да сме доста разкрепостени, когато човек е по-скромен и с по-невинни мисли, се получава, така наречената „цензура“ на съня. Тоест подсъзнателните сексуални мисли се изразяват под формата на даден предмет или символи в съня.

В днешно време рядко сънят бива „цензуриран“ от съзнанието. Причината до голяма степен се дължи на по-разкрепостените нрави, смятат специалисти.

Понякога еротичните сънища са толкова реални и силни, че е възможно да има и външно отражение, което да се изрази в получаването на оргазъм.

NEWS_MORE_BOX


При жените не се случва толкова често, но при тях остава силно „палаво“ усещане, което може да трае цял ден и понякога, ако в съня е въвлечен колега или друг човек, различен от интимния партньор, да се стигне и до изневяра, породена от силната емоция.

При мъжете 70% от еротичните сънища между 21-25-годишна възраст са придружени с полюция. Това е несъзнателна и неконтролируема еякулация.

Често срещана е в сексуално неактивен период от живота, като по този начин се вентилира сексуалното напрежение.

Ако полюцията се случва прекалено често, здравословното състояние на мъжа може да пострада. Споменават се поражения върху репродуктивността, намаляване броя на сперматозоидите, умствена слабост, лошо зрение, виене на свят, безсъние, лоша памет и други.

Въпреки че е по-характерна за мъжете в млада възраст, полюцията може да се случва и при еротични сънища на мъже около 60-70-годишна възраст.

Еротичните сънища не се повод за притеснение, обясняват специалисти. При често повтарящи се сцени като изнасилвания, кръвосмешения и други, обаче е желателно да се проведе консултация с терапевт, допълват те.