Доказано е, че взаимоотношенията между двама души вървят много добре, когато те нямат проблеми в леглото. Ако връзката е на повече години, това може да се отрази и на секса. В такъв момент е важно двойката да помисли добре върху това какво може да промени в отношенията си, най-вече сексуалните. 
 
Ето няколко причини за проблеми в сексуалните отношения:

1. Мързеливост

 
Мързелът е една от основните причини за скучния секс. Ако с партньoра си не сме достатъчно активни в ежедневието, едва ли ще бъде по-различно в секса. Специалистите по семейна терапия съветват да говорим помежду си каква е причината за ленивостта ни. Ако сме качили повече килограми, това също може да води до пасивност в секса. Решението на този проблем може да се крие в няколко посещения на фитнеса и от двамата. Влизането във форма увеличава увереността и повишава страстите. 

2. Скука

 
Когато правиш секс с някого по-дълго време, взаимоотношенията в спалнята започват да стават по-монотонни и скучни. Понякога жената или мъжът могат да предвидят всяка следваща стъпка на партньoра и често стигат до изневяра, защото търсят нещо ново. Разказването на еротична фантазия, ролеви игри, използването на различни играчки и секси бельo, са част от нещата, които могат да променят интимните отношения. Елементът на изненада засилва възбудата и увеличава производството на хормоните на щастието. 

3. Тялото и ума не са свързани


 
Ако не мислим за секс, няма как да да се представим добре в леглото. Мозъкът не трябва да се пренебрегва по време на самия акт, защото той може да стимулира нашите действия. Често сексът с непознат не винаги е сполучлив, защото е важна и емоционалната връзка между двамата. 
NEWS_MORE_BOX

4. Технологиите пречат

 
Електронните устройства като смартфони, таблети и лаптопи са добра компания когато сме отегчени и сами, но не и когато има някой до нас, който е възбуден и не може да чака да прегледаме Фейсбука си. Затова когато правим секс, не трябва да се занимаваме със съвременните технологии и въобще да разсейваме вниманието си със странични неща. По този начин ще изпитаме не само физическа, но и емоционална наслада от интимността.