По време на сън мнозина срещат своите сексуални фантазии, но според данни на скорошно проучване доста голям процент са тези, които достигат и до кулминация. 
 
За изследователите не е тайна, че през пубертета момчетата могат да еякулират през нощта – феномен, познат като „мокри сънища“, но сега те установяват, че той може да се наблюдава също и сред жените
 
Според американските специалисти 37% от жените са изпитали оргазъм по време на сън до навършването на 45-годишна възраст. Всъщност жените са имали „нощни оргазми“ сравнително често в периода от юношеството до 50-те години на живота си, без значение дали са обвързани или необвързани. 
 
Любопитен е разказът на 24-годишната Джейд, която споделя, че нощните организми ѝ се случват, когато преминава през период на „сексуална суша“. Тя ги описва като подарък от мозъка и допълва, че оргазмите по време на сън се появяват няколко пъти седмично през тези периоди, като в понякога се случва да маструбира по време на сън, а друг път те се случват без нейна помощ. 
 
За сравнение, 83% от мъжете съобщават за оргазми по време на сън с или без сънища. В края на пубертета си 70% от момчетата имат „мокри сънища“, като честотата намалява, след навършването на 30 години. 
NEWS_MORE_BOX
 
За целта на проучването са събрани данни от инревюта на 11 000 души, които отговарят на въпроси, свързани със своята сексуалност, сексуалния си живот и оргазмите. Оказва се, че 70% от жените имат сексуални сънища през живота си, в сравнение с 100% от мъжете. 
 
5% от жените изпитват първия си оргазъм по време на сън през нощта, а сред 13% от мъжете първата еякулация се случва по време на сън. 
 
Данните са предоставени от Kinsey Institute for Research in Sex, Gender, and Reproduction.