Еякулация нормално отнема около 3 до 5 минути време от самия акт. В случай, че не може да се издържи този минимум от време, едва тогава може да се говори за преждевременна еякулация. Какви техники могат да помогнат в този случай...
 
Притискащата техника на Мастърс и Джонсън 
 
Преди достигтигане на връхната точка с палеца и показалеца се хваща главичката на пениса за 10 – 15 секунди. За да се изпълни правилно тази техника, е необходимо да се олучи точният момент преди еякулация.
 
Техниката „спри – започни“
 
Тя включва стимулиране на пениса за известен период от време, след което се прекратява. Следва почивка от 30 – 60 секунди и подновяване на стимулацията. Този цикъл трябва да се повтори 5 - 6 пъти преди да се стигне до еякулация
NEWS_MORE_BOX
 
 
Маструбация 
 
Нормалната маструбация също е сред доказаните методи за борба с преждевременната еякулация. Тя помага за опознаване и също така намалява свърхчувствителността му при допир. 
 
Преждевременната еякулация може да бъде овладяна. Важното в случая е да се потърси решение на проблема. Според специалистите при голяма част от хората сексуалните разстройства са следствие на емоционално преживяване или особености на характера. 
 
Все пак, препоръчително е да се потърси мнение на специалист, в случай, че проблемът не може да бъде овладян или натоварва прекалено.