Аналният секс обикновено се счита за тема табу, но в действителност не са малко жените, които са опитали и този вид сексуален контакт. Според данни на проучване, публикувано в сп. Journal of Sexual Medicine през 2015 г., повече от 1 на 3 жени във възрастовата група между 19 и 44 години е правила анален секс поне веднъж в живота си. Разбира се, в повечето случаи това не е нещо, което се практикува всяка събота вечер например. 
 
Независимо дали става дума за любопитство или за ценители, аналният секс вече се радва на достатъчна популярност, която и налага да говорим за него. Важно е да се имат предвид някои насоки, преди да се пристъпи към практикуването му. За тази цел специалисти в областта обясняват какво трябва да знаем за него...
 

Не би трябвало да боли

Възможно е усещането да бъде странно, но, ако се прави както трябва, аналният секс не би трябвало да предизвиква болка. Такъв тип експерименти следва да се преустановят при наличие на хемороиди или в случай на проблем с храносмилането. 
 
Едно от основните правила, които е важно да се запомнят, е да се използва голямо количество лубрикант. За разлика от влагалището, анусът няма естествена лубрикация по време на възбуда. Препоръчително е лубрикантът да бъде на силиконова основа, тъй като той е по-плътен и не изсъхва, както този на водна основа. 
NEWS_MORE_BOX
 

Анусът няма да се разшири

Някои хора се притесняват, че аналният секс може да доведе до фекална инконтиненция, което всъщност не се случва. Анусът се разтяга, когато пенисът прониква в него (подобно на случая с дефекацията) и след това се връща към нормалното си състояние. 
 

Може да доведе до оргазъм


За някои жени този акт може да бъде изключително сензитивен. В ануса има множество нерви, чието стимулиране може да направи усещането изключително интензивно и при някои дори да доведе до върховно сексуално удоволствие.