Еректилната дисфункция започва да присъства като проблем при мъжа с възрастта. Не винаги обаче тя е следствие на остаряването. Какви стъпки може да предприеме мъжът, за да продължи по-дълго да се радва на сексуалния си живот? Ето няколко съвета в тази насока...


1. Внимавайте с какво се храните

Храните, които са опасни за сърцето, могат да компрометират и ерекцията. Изследователи са на мнение, че продуктите, които водят до сърдечни атаки и уплътняване на артериите, са причина и за влошеното кръвоснабдяване на половия орган.
Храненето на мъжа задължително трябва да включва и достатъчно плодове и зеленчуци. Препоръчително е да се избягват богатите на мазнини, пържените храни и полуфабрикатите.
Проучване на Нюйоркския университет показва, че придържането към Средиземноморската диета осигурява напълно задоволителни сексуални способности при мъжете, въпреки възрастта. Този режим, освен пресните плодове и зеленчуци, включва пълнозърнести продукти и полиненаситени мазнини. Източник на последните са зехтинът и морските деликатеси. Допуска се и по чаша червено вино.
 


2. Контролирайте теглото

Наднорменото тегло е свързано с редица здравословни проблеми, включително и диабет тип 2 и еректилна дисфункция. Всяка една мярка срещу допълнителните килограми е и мярка за съхранение на сексуалната сила за по-дълго.
 

NEWS_MORE_BOX

 

3. Пазете се от висок холестерол и високо кръвно налягане

Високият холестерол или високо кръвно налягане уврежда кръвоносните съдове, включително и тези, които осигуряват кръвоснабдяването при ерекция.
Следете за стойностите им и взимайте навременни мерки при отклонения.
За разлика от кръвното налягане, високият холестерол по-лесно се контролира. Необходим е подходящ хранителен режим и повече движение.
Тази мярка може да повлияе и на стойностите на кръвно налягане, което също има пагубно върху малките кръвоносни съдове действие. В случай на по-сериозен проблем редно е лекар да изпише подходящата терапия.