Понякога сме толкова уморени в края на работния ден, че едвам успяваме да стигнем до дома. Болки в кръста и краката, главоболие, отпадналост, замайване, са най-честите симптоми, които изпитваме в тези моменти. Тогава се нуждаем от сън или нещо, с което да релаксираме и свалим излишното напрежение. 

 

Топла и ободряваща вана за краката е едно от нещата, с което ще се отпуснем и забравим за проблемите. Много хора използват ароматни соли или друг вид козметика. А какво ще стане, ако към водата прибавим няколко капачки вода за уста? Да, това не е шега, а доказан метод за релаксация на краката и справяне с различни проблеми по тях. 


 

Водата за уста може да се използва не само за зъбите. Ако все още не сме киснали краката си във вода за уста, трябва в най-скоро време да го направим, защото този начин за отпускаща вана става все по-популярен в чужбина.


Ето кои са най-големите ползи от кисненето на краката във вана с вода за уста:

 

Отпуска мускулите

 

Стъпалата се натоварват от тежестта на тялото и множеството движения, които извършваме през деня. За да отпуснем мускулите на краката, можем всяка вечер да си прави вана с 2-3 капачки вода за уста.

 

Премахва гъбични инфекции

 

Гъбичките по кожата и ноктите ни носят дискомфорт, особено през зимата, когато ходим със затворени обувки и проблемът се задълбочава. Ако имаме пожълтяване или удебеляване на ноктите на краката, ако усещаме сърбеж между пръстите, най-вероятно инфекцията е причината за появата им. Това, което можем да направим, е да напълним половината леген с топла вода и прибавим към него 2-3 капачки вода за уста. Можем да киснем краката до 30 мин. Антибактериалните свойства на течността ще намалят инфекцията и премахнат гъбичките след няколко повторения. 

 

Друг вариант е да смесим равно количество вода за уста и сода, след което да намажем нокътните плочки. 

NEWS_MORE_BOX

 

Изчиства мъртвата кожа

 

Грижата за краката е много важна не само през лятото, но и през останалите сезони. В студеното време краката ни са „затворени“ в обувките  за дълго време, кожата не може да „диша“ и се запарва. Освен това става група и изсъхнала. Топла вана с вода за уста е идеалното средство за премахване на мъртвата кожа по стъпалата по-бързо и ефикасно. Можем да използваме допълнително пила за крака, като накрая е добре да хидратираме кожата с подходящ лосион. Краката ни ще са по-гладки, меги и освежени. 

 

Гони лошата миризма

 

По-некачествените чорапи, обувки и чехли, които се предлагат на нашия пазар, миришат лошо и това се отразява негативно на краката ни. Лошата миризма идва най-вече от материите и лепилата, с които се правят тези стоки. Носенето на ботуши цял ден, в комбинация с потенето, усложнява още повече положението. Ако краката ни миришат, трябва веднага след прибирането ни у дома да ги измием добре, да хвърлим мръсните чорапи и накиснем краката във вана с вода за уста за около 15-20 минути. Това гони неприятната миризма от кожата. Можем да повторим същото в следващите няколко дни за по-добър ефект.