Ваничките за крака или още спа ваничките най-често се използват от нежния пол за релаксиране. Те подобряват психическото здраве, тъй като благодарение на тях се намалява чувството за тревожност. Ваничките облекчават психическия стрес и правят жената много по-спокойна, а егектът започва само в рамките на 30-минутна процедура.


Тази спа процедура може да понижи нивата на стрес и да намали болките в главата.Благодарение на масажа на краката се стимулира производството и отделянето на ендорфини, които подобряват настроението.


Ваничките за крака могат да подобрят и безсънието, тъй като топлата вода придава чувство за спокойствие, а масажорите на уреда стимулират отпускането на тялото и ума, тъй като притискат точката на крака, отговаряща за слънчевия сплит, а така се освобождават натрупаните негативи, стрес и напрежение. За още по-добри резултати по време на спа процедурата може да се слуша релаксираща музика, да се добавят ароматни свещи, а тялото да бъде изложено на слънчева светлина, която допълнително да ускори процеса на отпускане.

 

Масажорите на спа ваничките също масажират цялото стъпало и по-голямата част от точките, като по този начин се счита, че спа ваничките могат да възвърнат загубените енергийни нива.

 

Освен че подобряват психическото здраве, ваничките за крака са много ефективни и за повишаване на физическата кондиция. Те облекчават мускулното напрежение, а честото им използване може да облекчи симптомите на различни състояния като артрит и остеопороза. Редовните процедури могат да укрепят глезена и мускулите на краката, така че да се избегнат наранявания. 


Спа ваничките намаляват изтръпването на долните крайници и подобряват кръвообращението. Това допринася и за снабдяване на органите с хранителни вещества и кислород. Ваничките за крака дори могат да подпомогнат детоксикацията на тялото, като токсините се извеждат навън през краката.


Нещо повече – жените могат да използват спа ваничките за облекчаване симптомите на предменструален синдром и менопаузата, включително болките, но и раздразнителността, умората и всички негативни чувства по време на този период. Ето още една много добра причина дамите да използват редовно ваничките за крака вкъщи.