Настъпването на новата година ни кара да си направим равносметка и да помислим как да реорганизираме ежедневието ни, за да се чувстваме по-спокойни и щастливи. В края на всяка година си казваме, че ще отделяме повече време на семейството и дома. Така настъпва моментът, в който трябва да се разделим с много неща, които сме трупали у дома през 2017-а. Подобряването на интериора ще ни донесе нужната хармония и ще привлече късмета на наша страна.
 
Колкото и налудничаво да звучи, претрупаните стаи могат да навредят над емоционалното и здравословното ни състояние. Тук идва на помощ избора и подредбата на предметите по фън шуй. „Ако създадете баланс във вашия дом, това ще се отрази и на вашите преживявания. Той се превръща в метафора за всичко в живота ", обяснява Лаура Серано, специалист по фън шуй от Манхатън.

 

Практикуващите древното китайско изкуство са категорични, че с него може да поставим едно ново начало през 2018 г., например да подобрим здравословното си състояние, да привлечем любов, късмет, просперитет. Консултирането по фън шуй става все по-популярно. Много хора прибягват до услугите на специалисти, за да подредят дома си. 


 

Фън шуй разделя света на пет елемента:

  • Дърво: креативност и растеж;
  • Огън: лидерство и смелост;
  • Земя: сила и стабилност;
  • Метал: ред и концентрация;
  • Вода: емоции и вдъхновение;
  • Балансирайте енергиите, за да изградите своето пространство.

Правилното подреждане на тези пет елемена в дома може да ги накара да „работят“ в наша полза. Балансирането на енергиите на Ин и Ян също е част от фън шуй или казано по-просто – в дома има хармония, когато и двете присъстват в него.

 

Край на бъркотията, особено в спалнята

 

С годините много двойки натрупват непотребни вещи, които оказват своето негативно влияние върху връзката им. Без значение дали имаме материална възможност или не, ние трябва да променим бъркотията в дома, за да се чувстваме по-добре. Всякакъв хаос ще ни носи обратното. Ако искаме да променим това, трябва да започнем с промяната от входната врата до спалнята. Ако коридорът към вратата е препълнен, положителната енергия не може да влезе в дома ни. Специалистите са на мнение, че стаите трябва по-често да се проветряват и в тях да влиза повече слънчева светлина. По този начин се увеличава добрата Чи енергия в помещенията. 

 

Според фън шуй в спалнята не трябва да има огледало точно срещу леглото. То може да стои на вратата на гардероба, но той не бива да е разположен срещу спалнята. Прекаленото струпване на вещи в тази стая също затруднява отношенията. 

 

NEWS_MORE_BOX

 

По-чисто

 

Прахът и мръсотията притеглят негативните емоции към дома. По-честото почистване на пространствата помага на положителната енергия да циркулира свободно из тях. 

 

Растения за пари и просперитет

 

Ако искаме да сме по-продуктивни, което ще ни донесе и повече пари, трябва да помислим за отглеждане на растения вкъщи. Това се свързва с елемента дърво, който е символ на осъвършенстването на човек в обществото. Много подходящ избор е поставянето на бамбук, който ще носи просперитет на притежателите му през годината.

 

Формата на предметите

 

Според фън шуй повечето предимети в стаите не трябва да са с остри ръбове. Масата в трапезарията е по-добре да е заоблена. Причината е, че кръглите форми носят повече късмет. Друго важно нещо според китайското изкуство е разположението на мебелите. Хората трябва да се движат свободно между тях, без да се блъскат.