Скокът с бънджи е екстремен спорт, който малцина дръзват да опитат. Кой би имал смелостта да скочи във въздуха, да падне от високо и да виси там в продължение на няколко минути (в някои случаи с главата надолу)? Определено не всички от нас. 
 
Любопитно е да се запитаме обаче какво в този спорт ни кара да му се наслаждаваме толкова много и какви са ползите, които носи на ума и тялото?
 

Преодоляване на страховете

Скокът с бънджи може да бъде идеален начин да се изправим срещу страховете си. Тук не става дума само за страха от височини, но също така и от открити пространства, силен вятър, вибрации и висене с главата надолу. 
 
За да изпълним тази задача, трябва да мобилизираме всяка частица от смелостта си и да превъзмогнем страховете и задръжките, а резултатът е изключително благоприятен и за справяне с ежедневните трудности.
 

Освобождава се стресът 

Благодарение на усещането за лекота при „летенето“ на голяма височина, се стопяват всички тревоги и всяко напрежение. За това допринася и пружинирането нагоре-надолу, докато се наслаждаваме на вятъра и картините, които се разкриват пред очите ни.
NEWS_MORE_BOX
 
Упражнение за разтягане 
 
Скокът с бънжи дава възможност да разтегнем всеки мускул в тялото – от глезените до върха на пръстите на ръцете. Това означава, че по този начин се укрепват мускулите и се подобрява физическата издръжливост и рефлексите. 
 

Чувстваме се добре


Изживяването от бънджи скока ни кара да се чувстваме живи. Това се дължи на синтеза адреналина, което води до освобождаване на ендорфини. Тези хормони се свързват с положителни усещания. Така в крайна сметка, реенето във въздуха оставя чувство за безгрижие и необремененост.
 
Много е важно да се има предвид, че скокът с бънджи трябва да се практикува само от хора, които са в добро здравословно състояние.