Сексът е комбинация от физическо и емоционално изживяване. Когато емоционално не сме „във форма“ много често не оставаме задоволени.

Тревогата, стресът и депресията са главните виновници за непълноценното изживяване. Според специалисти жените са много по-склонни да се оставят на тези емоции, но проблемът може да засегне и някои от представителите на силния пол.

За да се преодолеят напрежението и стресът, могат да се приложат някои релаксиращи техники, които да помогнат за задоволяването по време на секс.

Оставете тревогата и проблемите извън спалнята. Колкото и да мислите за тях, те няма да се решат от само себе си. Отпуснете се и се насладете на момента.

За да намалите стреса, можете да започнете практикуването на йога, медитация и други релаксиращи техники. Препоръчително е преди да се е прибрала половинката. По този начин се отпускате и се настройвате положително за срещата с партньора.

NEWS_MORE_BOX


При липсата на време за практикуването на подобни релаксиращи дейности може спокойно да ги заместите с една отпускаща вана, слушане на приятна музика или просто излежавайки се в осветената от ароматизирани свещи стая.

Не пренебрегвайте любовната игра. Преди да започне съществената част от половия акт, си дарете достатъчно ласки и прегръдки. Допирът и контактът с партньора засилва отделянето на хормона окситоцин, известен още като хормона на гушкането. По този начин се намалява нивото на стреса и се засилва възбудата.

Намалете факторите, които могат да влошат напрежението и стреса като телевизия, телефони и други.

При продължително нежелание за полов контакт и липса на удоволствие, въпреки избягването на стресорите, е препоръчителна консултация със специалист.