„Рейки” е японска дума, която означава „универсална сила на живота”.

 

Терминът е съставен от два елемента: „Рей” и „Ки”. „Рей” е оригиналната сила, която изразява себе си чрез звуци или думи и създава света, в който живеем. „Ки” е частта от „Рей”, която всеки човек придобива с раждането си.


 

Рейки е универсалната сила на живота, енергията на изцерението и любовта, която възстановява хармонията на тялото, духа и душата.

 

Рейки е система за въздействие чрез полагане на ръце върху тялото на човека. „Рей"– означава свободен път, космос, а „Ки"– енергия, жизнената сила на Вселената.

 

Чрез поставяне на ръце на така наречените чакри (енергийни центрове на човека) за 3–5 минути се създава възможност за навлизане на по–голям поток от жизнена енергия.

 

Тя въздейства едновременно на всички нива: физическо, етерно, астрално и ментално тяло и възстановява връзката с визшия разум. Възстановява човек психически, емоционално, умствено и духовно.

 

Рейки енергията е позитивна и не може да нанесе вреда. Позициите балансират лявото и дясното полукълбо на мозъка, както и самите чакри. Енергията облекчава болката, отпуска и успокоява.

 

Обикновенно се усеща топлина по време на сеанса, възможно е някой дори да заспят. Изпълняват се 4 пълни сеанса на цяло тяло, след което се въздейства локално.

NEWS_MORE_BOX

 

Прави се пълен сеанс рейки на всеки две седмици. Ефектът от въздействието е, че се повишава съзиданието, усилва се съзнанието, снема се стреса, балансира се и се усилва енергията. Петте принципа на "Рейки": „Точно днес не се ядосвай. Не се тревожи. Бъди благодарен. Работи усилено. Бъди добър с другите!“

 

Методиката на индииския енергиен масаж е разработена и изследвана от д-р Самир Кале.

 

Върху базата на личната си практика е изградил твърдението си, че с енергииния масаж могат да се повлиават множество болести, включително и заболявания с неясен характер и произход.

 

Методиката на индийския енергиен масаж включва техники за масаж и обработване на цялото тяло- главата, ръцете, торса, краката, стъпалата, възможно е при тази методика да се използват и етерични масла като сусамено масло, масло от гроздови семена, зехтин, масло синапово семе.

 

Енергийният масаж дава много добри резултати при емоционални травми, безсъние, мигрена, проблеми свързани с костната система, опорнодвигателния  апарат, тревожни състояния, заболявания на сърдечно-съдовата система, храносмилателната и ендокринната системи и много други, както вече стана дума включително и проблемите с неясен произход са много добре повлияни.

 

Крайният резултат и усещане след терапията са пълна релаксация и спокойствие, чувство на лекота и хармония, усещане за жизненност и изпълване с енергия.