Вземането на душ винаги е успокояващо и премахва натрупаната умора от деня. Няколко прости промени в обзавеждането на банята ви, могат да я превърнат в кътче за отмора за цялото семейство.

 

Сменете стандартната душ слушалка с масажираща. В магазините има богато разнообразие – пулсиращи, въртящи, със силна или слаба струя и т.н. Можете да превърнете къпането в една душ-терапия, която да премахне умората и да намали стреса, а е твърде вероятно да намалите и сметките за вода.


 

Ако се поинтересувате има специални спа-душ слушалки, които са с голямо разпръскване и максимално покриване на тялото. Имате възможност да превключвате на различни режими – масаж, релакс и т.н.

 

Направете си собствена парна баня. Топлият, влажен въздух сваля напрежението и успокоява. Забравете ходенето в претъпкания фитнес само, защото там използвате парната баня или сауната. Направете си ги в собствената баня. Вече можете да си инсталирате специален душ, който прави пара и превръща банята ви стая за релакс и отмора.

 

Осветлението е изключително предразполагащо. То може както да ви натовари, така и да ви помогне да се отпуснете. Приглушената светлина се свързва с релаксацията, но все пак е хубаво да виждате добре в банята. Можете да направите точково осветление и да подсилите лампите, там където е нужно.

 

Свещи и ароматерапия. Свещите и ароматите предразполагат към спокойствие. Доказано е, че определени аромати повлияват на настроението. За отпускане пробвайте лавандула, бергамот, пачули, иланг-иланг, жасмин, хвойна или здравец.

 

Подово отопление. Ако имате възможност да направите това, не се колебайте нито за миг. Достатъчно е да прекарате тръбите за топлата вода по пода на банята Стъпването по ледените плочки в банята само по себе си е стресиращо. Но щом като влезем в топлата баня и усетим топлия под, ние вече се пренасяме на едно по-уютно и прекрасно място.

 

Вана с въздушни струи. Чудесен начин да освободите напрежението, да намалите болките в мускулите, отпускате скованите стави и т.н. Този тип вани правят фини балончета, които правят лек масаж, така отпускащ и приятен.