Един от отговорилите почитатели на страницата на  Puls.bg в социалната мрежа Facebooк на въпроса: „Какво е полезното въздействие на парата при спа процедурите?“ до 5 януари ще спечели посредством жребий – релаксиращ масаж с пяна в турска баня в спа центъра Hammam Spa. Хамам Спа допълва подаръка – спечелилият ще получи и фризьорската услуга - сешоар след процедурата.
Хамам Спа - произлиза от турско-арабската дума хамам - hammam (в превод - турска баня). Турската баня представлява помещение изпълнено с пара, образуваща се по естествен начин от течащата топла вода в специално изработени мраморни корита. За засилване на влажната топлина в турската баня се вкарва и допълнително количество пара. В Хамам има пейки, на които може да се седне и масажни кушетки, покрити с предварително затоплени мраморни плотове, върху които може да се легне.


Турската баня е място за уникално преживяване, чудесен начин за релакс, отстраняване на стреса и възстановяване на жизнения тонус.


Предлагаме Ви да изпитате удоволствието от масажите и здравословните процедури в Хамам, защото именно там ще усетите тяхната живителна сила най-добре. След няколко часа прекарани в Хамам и в ръцете на опитните професионалисти ще се заредите с енергия и ще осъзнаете думите “здрав дух в здраво тяло“.

 


Хамамът освен за напарване и отделяне на вредните вещества от организма, се използва и като място за извършване на множество видове масаж с: терапевтичен, козметичен и антицелулитен ефект.
Като предшестваща процедура преди масажа се препоръчва да се направи т.нар. ориенталски пилинг (кесе) и последващ масаж с пяна, глина, шоколад или водорасли.


Екипът на Хамам Спа предлага разнообразието от грижи за тялото, лицето и косата, които могат да бъдат съчетани с процедури в турската баня.
Спа центърът, освен с турска баня, разполага, и с единични, и с двойни масажни стаи, стая с джакузи, просторна зона за релакс и почивка с витаминен бар, професионален козметичен салон - работи с френската козметика, маникюр и педикюр, фризьорски услуги.


Екип от професионално подготвени кинезитерапевти, козметици и спа терапевти се грижат за качеството на предлаганите услуги. Те притежават нестихващ стремеж към съвършенство, което гарантира приятно и комфортно изживяване.Ориенталски пилинг (кесе) – След предварително напарване в турска баня (10-15 мин.), кожата се подготвя за предстоящата ексфолиация, т.е. премахва се повърхностният слой мъртви клетки. Под въздействието на парата и топлината порите на кожата се отварят и се изхвърлят всички токсини. Пилингът се осъществява със специална копринена ръкавица и нежни масажни движения.
Пилингът се препоръчва като предшестваща процедура преди масаж – така тялото е почистено и активните съставки на масажния продукт се усвояват по-бързо и по-ефективно от кожата.


Спортен масаж с мануална терапия в турска баня
– Това е процедура, която съчетава няколко вида масажни техники – класически, лечебен, тай, шиацу и спортен масаж. Извършва се в турска баня с пяна или лечебна глина в зависимост от индивидуалните нужди. Изключително подходяща, както за спортуващия човек, така и при състояния след обездвижване, заседнал начин на живот, против умора и мускулен дисбаланс.


Релакс масаж с пяна
– Процедурата започва с предварително напарване в турска баня (7-8 мин.), с което се цели по-голяма мускулна релаксация и антистресов ефект. С помощта на специален чувал – наречен „мях” се приготвя пяна и се покрива цялото тяло. Под звуците на релаксираща музика и ефекта на турската баня се изпълняват релаксиращи похвати от класическия масаж.


ДжакузиХамам Спа има специално подготвен пакет „Ритуал за двама”, който е с продължителност 3 часа. Тази вълшебна за тялото процедура започва с напарване в турската баня, след което се прави пилинг на цялото тяло (почистване) за двамата, последван от пенно измиване. След тази подготовка на тялото в турската баня, следват два  релаксиращи масажа в масажна стая и ароматно джакузи за двама с бутилка шампанско и свежи плодове. Атмосферата е подсилена с ароматни свещи, светлини и релаксираща музика.


Шоколадов масаж на четири ръце – Шоколадовият масаж е една несравнима процедура, извършвана в турска баня. Действието на шоколада е: хидратиращо, подхранващо, енергизиращо и тонизиращо. Извършен на четири ръце, масажът е двойна наслада за тялото и организма. Шоколадът, освен козметичен ефект, има и свойството да засилва тена. В комбинация с кафе-пилинг преди него, е една неописуема наслада за сетивата.


Пилинг с кафе – Процедурата се извършва след предварително напарване в турска баня (10-15 мин.). Ексфолиацията с кафе предоставя ефективен и приятен начин за снемане на повърхностния слой мъртви клетки и почистване на кожата. Пилингът с кафе придава на кожата изключителна мекота и хидратация, като играе особено важна роля в поддържането на тена. Процедурата завършва с пенно измиване на цялото тяло. След тази процедура е препоръчително да се направи масаж, например с шоколад.