Въпреки че събота и неделя са отредени за почивка, често сякаш не успяваме да се възползваме максимално от това време и непосредствено преди началото на новата седмица не винаги се чувстваме отпочинали. 
 
Обикновено саботираме времето за почивка с вредни навици, които влияят на съня, нивата на стреса, храненето. А кои са най-често допусканите грешни, които пречат на почивката?
 

1. Спане до късно

Оставането до много късно вечер и поспиването до обяд на следващия ден може да доведе до чувство на умора и да наруши графика на съня ни за цялата седмица. Може също така да наруши и режима за физически упражнения и да повиши нивата на стреса.
 
Препоръчително е да се стараем да се придържаме към изградения режими през почивните дни, дори и що се отнася до съня.
 

2. Отпускане в нездравословни навици

Голяма част от хората следват един нормален режим и здравословен режим през седмицата, а дойдат ли почивните дни прекаляват с храната, алкохола или се отдават на други нездравословни дейности. 
 
Те дори пропускат часа за фитнес или йога през почивните дни. Това време е предназначено за почивка, а не за отдаване на нездравословни навици, апелират специалистите.
NEWS_MORE_BOX
 

3. Да си наваксаме с работата


Много хора имат вредния навик да използват времето през уикенда, за да си помогнат с работата за следващата седмица. Това е най-лошият избор, който можем да направим. 
 
Ако избягваме работата през почивните дни, ще установим, че всъщност сме много по-продуктивни през следващата седмица.