Масажирането се практикува от хиляди години. Днес, ако някой има нужда от масаж, той може да избира сред 80 различни стилове масажна терапия с широка гама от техники, движения и видове натиск. 
 
Всички те включват манипулиране на мускули и други меки тъкани с ръце или пръсти. Понякога се използват дори и лакти и крака. 
 
Все повече хора осъзнават ползите от масажа. Този вид терапия помага при травми, както и при определени медицински състояния. Подобряват и цялостното здраве. Следва да ви представим няколко по-нестандартни видове масаж.
 

Билков масаж за детоксикация

Този вид масаж включва древни индийски и тайландски методи за лечение на спазми и дълбоки мускулни болки. Използва се билков компрес, който освобождава токсините в организма, като стимулира кръвообращението и повишава притока на енергия. 
 

Точков масаж

Представлява дълбок масаж на тъканите, който е особено подходящ за освобождаване на напрежението при схващане във врата; стягане в кръста; болка в раменете и т. н. Натискът е по-дълбок, в сравнение с другите масажи, а движенията са по-бавни. Самият масаж е фокусиран върху освобождаване на сковаността и третиране на дълбоки възли. 
NEWS_MORE_BOX
 

„Точкова терапия“ на краката


Рефлоксологията се основава на принципа, че всяка област от тялото е свързана със съответната зона на крака.
 
Това е комбинация от оказване на натиск върху различни точки и нежен масаж за подобряване на кръвообращението, както и за детоксикация и освобождаване от стреса в целия организъм.