Представете си дълъг работен ден. Прибирате се, сваляте обувките си, слагате чантата на плота или пък на масичката. Насочвате се към гардероба си, след това сваляте дрехите си и обличате нещо като за вкъщи. Време е да се отпуснете и да се заемете с делата, които вълнуват ума Ви в личен план, нали? А защо не просто да се настаните за малко в любимото кресло и да прегледате съобщенията в месинджъра?

 

Заслужавате тези минути на почивка! През деня изразходваме доста енергия, за да изглеждаме добре, да се справяме със задачите в офиса и да мислим за всевъзможни неща, които са далеч от грижата ни за себе си.


 

В началото описахме един ритуал и знаете ли какво липсва в него? Забравихме да си сложим обувките за вкъщи. Дори и навън да е лято, имаме нужда от такива. Ако питате специалист по темата, той ще ви даде поне 5 причини да не ходите боси у дома.

 

Защо не е добра идея да ходите боси у дома?

 

След дълъг ден, обути в сандали или пък балеринки, идеята да се поразходите боси по пода вероятно вълнува живо въображението Ви. Очаквате мига, в който ще усетите студенината на пода. Край на каишките, на токчетата и онзи ръб на обувката, който не бяхте доловили, когато купувахте чифта в магазина! Да ходите боси обаче може да не е най-доброто решение от здравословна гледна точка.

 

Домашните обувки ви предпазват от заразяване с паразити (ако имате котка, съществува такъв риск), осигуряват комфорт на стъпалото, защитават го от плоскостъпие и вероятността да ударите кутрето в стена или табуретка е много по-малка. Освен това дори да има паднал предмет на пода, няма да го усетите болезнено, тъй като краката ви ще бъдат предпазени. Знаете какви са децата – понякога бутат, разхвърлят, чупят. Можете да си спестите неприятните изненади с качествен чифт пантофи от Answear.bg.

 

Смятате, че пантофите не са подходящи за топлите дни от годината? Тази мисъл не бива да Ви възпира от придобиването на полезен навик, какъвто е носенето на обувки у дома. Пазарът предлага богата гама от разнообразни модели, сред които няма как да не откриете чифт, който да пасва на всичките Ви изисквания и стил на обличане.

 

Избираме обувки за вкъщи. Какви могат да бъдат те?

 

Задължително удобни, а преди това – лесни за обуване и събуване. Така няма да има причина да забравяте да ги слагате и няма да Ви коства усилие да ги събувате, когато решите да се излегнете на дивана или пък наближи време за заслужената нощна почивка. Най-вече в последния случай, когато умората може да се е понатрупала и излишните усилия са нежелани.

 

Вероятно вече се чудите кой чифт би бил най-удачен за Вас? Подобно на пижамите и нощниците, този елемент от гардероба надали досега е привличал вниманието ви. Няма да съжалявате обаче, ако решите да го поканите в дома си.

 

Пристъпете към задачата, както при избора на дамски пуловери в answear.bg. Онлайн магазинът предлага богато разнообразие от модели на марки от цял свят. Може да ги разгледате подробно и да ги съчетаете стилово с домашните си дрехи.

 

Перфектните обувки за дома са някъде там – измежду чехлите, пантофите, кроксовете, моделите тип flip flop и много други. Те са създадени специално за носене в домашни условия. За да бъдат едновременно удобни и полезни за здравето на стъпалата, са изработени от материи, които щадят кожата. Подметката им е с дизайн и от материал, които стабилизират стъпалото, предпазват го от мазоли и изкривявания. Къде да ги откриете? В answear.bg – онлайн магазинът, в който са събрани на едно място производители на домашни обувки от цял свят.