Масажът се използва като козметична и възстановителна процедура. Съчетаването на лечебната сила на докосванията и ароматите от натурални ефирни масла дава поразителни резултати и решава някои здравословни проблеми.
 

Какво представлява арома масажът?
При арома масажа се използват етерични масла от натурален растителен произход. Маслата позволяват по-бързото загряване на кожата и мускулите, а ароматите допринасят за емоционално успокояване и отпускане за кратък период.
 

Масажът може да бъде на цяло тяло или частичен, взависимост от целите му.
 


Масажът на кръста укрепва гръбначния стълб, мускулите и отнема болката. На китките и стъпалата се прави при различни болки на ставите и при нервно пренапрягане. Освен когато болят, раменете и шията се разтриват тъй като там се намират проблемните области, които най-често искаме да подмладим. Масажът на раменене и вратът е сигурно средство срещу безсъние и при стрес.
Кожата на лицето действително става по-гладка и свежа при прилагането на професионални похвати.За да се чувствате комфортно преди процедура е добре да вземете душ. След масажа душ се взима след 8-12 часа, за да се запази ефектът на маслата по-дълго.Масажът стимулира отделянето на токсични вещества от организма, ето защо по време на процедура е необходимо да се приемат течности – вода или билкови чайове. За препоръчване е серия процедури да се съчетаят и с подходящ хранителен режим и физически упражнения.
 


Защо арома масаж?
Чрез масаж може да се възстанови организмът при настинка, да се тонизира, да се постигне ободряване и не на последно място да се редуцират целулитът по тялото.


Съчетаването на различни масажни похвати върху кожата и мускулите с ароматните масла повишава тонуса цялостно на организма, което се усеща след 10-15 минути от началото на процедурата.

Срещу целулит се използват различни масла. Тъй като първо е необходимо да се подобри кръвоснабдяването, се използва масло от кипарис, кедър, хвойна и критски нард.

При следващия етап се полагат грижи за извеждане на задържани течности. За целта се използва масло от кедър. За да изглежда кожата по-релефна е необходимо да се подобри лимфния дренаж посредством втриване на сандалово масло или масло от индийски кедър.

Накрая се атакуват мазнините с масло от мушкато, градински чай, лимон или кайсия.

За да се преодолее емоционално негативно състояние могат да помогнат маслата от сандалово, чаено дърво, розово, от лимон, кориандър и лавандула.


При простудни заболявания се втриват масла от лимон, евкалипт и мента. Масажът на гърба извежда токсините, влагата в тялото и спира кашлянето.


Цитрусовите масла, както и тези от хвощ, мента, бергамонт, копър, мащерка ободряват, придават сили, подобряват работата на мозъка, помагат за преодоляването на емоционална превъзбуда. След масажа се изпитва жажда за действие.
 


Противопоказания
Масаж не се препоръчва при висока температура, туморни, заболявания по кожата, остри болки в областта на гръбначния стълб.

Не не препоръчва при бременност да се използват масла от индийски кедър и лавандула.

Възможно е да се появи индивидуална непоносимост към определено масло, но това е по изключение.