След всеки тежък работен ден ни е нуждно да се разтоварим от напрежението. Един от ефикасните начини за това е масаж на главата. Чрез него ще забравим за проблемите в офиса, ще се отпуснем и избавим от негативната енергия. 

 

Един хубав масаж на главата – дали със специално олио или без, може наистина да ни бъде полезен, стога да попаднем в правилните ръце или се научим да го правим както трябва. Той може да подобри циркулацията на кръвта в тази част на тялото, да спомогне за здравето на косата. 


 

Ето най-големите предимства от това да се приберем у дома и си направим масаж на главата:

 

1. Помага при главоболие, мигрена, болки в гърба

 

Понякога стресът  и умората могат да предизвикат главоболие и болка в гърба. Това се отразява на нашите ежедневни дейности и може да доведе до депресия. Затова масажът на главатата, при който се натискат различни точки, може да свали напрежението и дискомфорта в тялото. Определени движения на ръцете върху главата подобряват циркулацията на кръвта към всяка част на тялото и ни правят значително по-спокойни. 

 

2. Подобрява растежа на косъма

 

Ако искаме дълга, здрава и красива коса, хубавият масаж на косата може да ни помогне. Той подобрява притока на кислород към скалпа и корените на косата, като прави космените фоликули по-здрави. 

NEWS_MORE_BOX

 

3. Помага при безсъние

 

Основната цел на масажа на главата е отпускане и снемане на напрежението. Това подобрява и съня ни. Колкото по-спокойни сме, толкова по-лесно ще се унесем в леглото. 

 

4. Зарежда ни с енергия 

 

Когато сме стресирани и раздразнени, не можем да освободим съзнанието си и трудно вършим каквото и да е действие. Масажът на главата в обедната почивка или в края на работния ден ни зарежда с енергия и помага да релаксираме макар и за малко. 

 

Ако нямаме време за масаж при квалифициран специалист, може да пробваме сами. Нужно е да отделим поне 5 минути, за да масажираме главата с въртеливи движения. Можем да наблегнем на тила, но не трябва да прекаляваме с натискането. Може да масажираме главата и под душа, дори леко да издърпаме по кичур косата, за да се освободим от напрежението в тази област.