Топлата и ароматна вана е чудесен начин да се отпуснем и възстановим след напрегнат ден, но тя може да бъде и изключително полезна за здравето както на кожата, така и за целия организъм. Преди да се насочим към популярните козметични продукти, съдържащи химически вещества, следва да помислим за естествените средства, които могат да донесат редица ползи. За целта е необходимо да знаем какво да добавим във водата…
 
1. Сандалово дърво
 
Към водата във ваната може да добавим масло от сандалово дърво, тъй като то помага за успокояване на кожните възпаления. Ако страдаме от сърбеж по кожата, това е приятен начин състоянието да се облекчи. 
 
2. Овесено брашно
 
Просто трябва да прибавим малко количество овесено брашно във ваната и да оставим за около пет минути. Следва да използваме водата, за да се изкъпем, а после да се изплакнем с чиста вода. Овесеното брашно е с богато съдържание на витамини и минерали, които подхранват и подпомагат излекуването на увредената и суха кожа. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
3. Розова вода
 
Към ваната с топла вода се прибавят няколко капки розова вода. Можем да я поръсим и с листа от цвета на роза. Благодарение на топлината се освобождава аромата на розата, който ипълва цялата баня. По този начин се релаксира умът и тялото. 
 
2. Английска сол
 
Тя е идеална съставка за водата във ваната, тъй като може да отнеме стреса от организма. Магнезият, който се намира в английската сол, помага за увеличаване на енергията в клетките. В резултат ние се чувстваме освежени.