Масажът носи не една и две ползи за здравето. Той не само помага при стрес, но и освобождава напрежението в мускулите. Масажът спомага още притока на кръв в мускулите и тъканите, като повишава топлината в тях, намалява сковаността и болката, релаксира.

 

Масажът стимулира лимфната система в тялото, подобрява циркулацията на кръвта, намалява болката и умората. Видовете масаж обаче са най-различни. Нека разгледаме някои от тях, за да разберем кой би бил най-подходящ за нас.


 

Аюрведическият масаж е индийски масаж, при който се използват билкови масла, а той може да се изпълни от един или двама масажисти. Този вид масаж може да се причисли към насочените към определени части на тялото.

 

Смята се, че аюрведическият масаж може да помогне при лечението на хронични заболявания, като артрит, дискова херния и др. Той използва традиционни масажни движения, с помощта на които да детоксикира и укрепва тялото, „обработвайки“ областите, в които има напрежение.

NEWS_MORE_BOX

 

Тайландският масаж включва серия разтягания, вдъхновени от йога. Те освобождават напрежението в мускулите и ставите и също така и стимулират кръвообращението. Този масаж повишава гъвкавостта и подобрява енергийните нива.

 

Балийският масаж представлява смесица от акупунктура, рефлексология, ароматерапия, разтягане и дълбоко масажиране на тъканите. Той осигурява дълбока релаксация, освобождава болката в ставите и подобрява циркулацията на кръвта