Всеки един сайт за залози има много драконова политика относно пристрастяването към залозите. Можете да бъдете сигурни, че през годините има много хора и почитатели на този вид забавление, които са потърсили помощ, когато играта се е превърнала в една особено тежка мания и е заличила всичко приятно от платформите. Това, което повечето играчи не знаят, е, че нито един бранд не иска да бъде причина за нещо подобно. През последните години в тази посока се работи не само с помощта на родната хазартна комисия, но и с регистъра за защита на уязвими лица. 


Всеки един букмейкър настоява от своите играчи да следят своето поведение и да обръщат малко повече внимание на играта си. Ще открием една много специална секция, която най-често се нарича „Отговорна игра“ и в нея ще открием някои от първите симптоми, които се проявяват при това състояние. Важно е да отбележим, че повечето играчи трябва да подходят разумно и отговорно и да забравят, че хазартната зависимост е нещо срамно или позорно. За съжаление, се случва, но първата стъпка към подобряването е просто да признаем, че нещо не е правилно и изпитваме затруднения. 


Благодарение на високия професионализъм, който се забелязва в платформата на "Ефбет" имаме възможност да открием някои от най-добрите мерки за превенция и помощ. На първо място ще открием няколко платформи, които могат да ни помогнат, ако осъзнаваме, че не се чувстваме добре или сме започнали да прекрачваме границата на разумното. Брандът предоставя достатъчно контакти, за да открием този вид проблеми, но също така самият екип моли и предлага възможност на всеки един играч да сподели своите притеснения директно с екипа, присъства чат прозорец, в който да споделим това, което мислим и да получим адекватен отговор дали наистина сме се справили или не. В случай, че не искаме да споделяме, брандът предоставя и тест, който спокойно да попълним и да разберем дали страдаме от подобна зависимост или не. Всичко е абсолютно безплатно и достъпно по всяко едно време. Добре, споделяме, оказва се, че имаме проблем, какво можем да направим? Тук идва така наречената популярна опция за самоизключване. Тя може да се въведе ръчно от самите нас, за определен период от време от 1-2 дена, до седмица, месец и година. Ако активираме тази опция, букмейкърът официално заключва нашия профил, не ни позволява да правим залози, както и да играем. 


Следващата по-сериозна драконова мярка е да поставим ограничение, вписвайки се сами в регистъра на уязвимите лица. Трябва да отбележим, че информацията там остава напълно анонимна, но е достъпна от всеки един букмейкър, всяко едно казино и още много други места, където се практикува този вид забавление. Обикновено периодът е две години, ако не сме посочили друг времеви интервал. Веднъж щом попълним тази молба, брандовете отказват да партнират с нас, а ако се опитаме да влезем в реален обект, при проверката на данни ще бъдем помолени да си тръгнем и това важи за абсолютно всеки представител на хазартната индустрия. 


Ако бъдете допуснати, въпреки фигурирането ви в този списък, трябва да знаете много добре, че брандът ще бъде жестоко санкциониран и най-вероятно лицензът му ще бъде под риск, следователно няма как да се случи това. Важно е да разберем, че ако изпитаме такива проблеми, винаги има към кого да се обърнем. Подобни ситуации не са края на света и решения винаги има. По-важното е да направим първата стъпка и да проверим дали съмненията са ни верни или не. След това всичко става значително по-лесно.