Наричат го божествен и има защо. Юмейхо терапията е известен източен масаж, който увеличава жизнените сили на организма като го връща по-близо до природата. Основава се на мануални движения, измислени от проф. Масайуки Сайонджи през 1981 г. Преди това той изучава и практикува древни китайски и японски лечебни техники в продължение на 6 години. 

 

Не случайно монасите от манастирите в Шаолин са използвали Юмейхо масажа, за да се освободят не само от лошите мисли, а и от болката в различни части на тялото. Системата включва 100 похвата. Най-популярните са:


 

  • Техники за лечение на костите и ставите
  • Акупресура и рефлексотерапията
  • Удължаване и разтягане (стречинг)
  • Техники за възстановяването на стойката на тялото
  • Упражнения за подобряване на биомеханиката на двигателния апарат

 

Заседнал начин на живот, скованост и болки в тялото, стрес на работното място, депресивни състояния, тревожност, безсъние, плексит, болки ж гърба, плексит. Това са малка част от проблемите, при които хълбочинно-изправящата, притискащо-разтриваща терапия, както и масажът с пръсти, са много подходящи.
 
Методичното прилагане на мануални действия и физически упражнения възстановява функционалния баланс на човешкия организъм след тежкия работен ден. При тях се преплитат физическо и духовно, за да избавят тялото от оксидативния стрес, водещ до много здравословни проблеми. Терапията е измислена за профилактика, но бързо започва да се практикува и като лечебен метод. 

 

NEWS_MORE_BOX

 

Почти всеки от нас има някакво ставно разместване, за което дори и не предполага. То нарушава равновесието в тялото, мускулите ни се напрягат повече. Това от друга страна натоварва гръбначния стълб и костите. Масажът Юмейхо спомага за възстановяване симетрията на тялото. След него хората се чувстват по-бодри, засилват се съпротивителните им сили, както и активността на вътрешните им органи. 

 

Ако искаме да пробваме Юмейхо терапията, трябва да знаем, че не бива да ходим на масаж, ако ни е пълен стомахът. Необходимо е да са минали поне 2 часа от последното ни хранене. Добре е да сме облечени с памучни и удобни дрехи.