Известен като спорт на джентълмените, голфът добива все по-голяма популярност по цял свят, включително и у нас. Той се играе на големи зелени площи и носи своите характерни ползи за здравето. Ето някои от тях...
 

Подобрява зрението

Играта на голф изисква доста добро зрение, за да може играчът да фокусира дупката, в която малкото бяло топче трябва да попадне. 
 
Играчите се учат да се усъвършенстват така, че да могат да улучат малки мишени, които се намират на големи разстояния. Всички усилия и упражнения, свързани с подобряването на тези умения, са от голяма полза по отношение на координацията ръка-око. 
 

Подобрява се сънят

Тъй като играта е свързана с доста различни упражнения, тялото се изморява, което е значително благоприятно за нощния сън
 
Заради количеството изразходвана енергия, играчите на голф заспиват по-бързо, спят по-дълбоко и могат да останат в дълбок сън за по-дълго време. Дълбокият сън е необходим на организма за възстановяване на клетките и тъканите. 
 

Намалява нивата на стреса


Голфът помага за освобождаване на напрежението. Един от най-ефективните начини да забравим за проблемите и трудностите в ежедневието е като сме на открито и общуваме с други хора, които споделят нашите интереси. Това се отразява изключително благоприятно и на настроението
NEWS_MORE_BOX
 
По време на игра се синтезират ендорфини. Те са естествените химически вещества в мозъка, които са отговорни за усещането за щастие и спокойствие. 
 

Рискът от травми е малък

Голфът е спокоен спорт и, в сравнение с други видове спорт, рискът от травми е значително по-малък. Голфът преди всичко се състои в стратегия и точност, но има и физическа активност като ходене, люлеене и завъртане.
 
Въпреки това осигурява достатъчно активност, която натоварва мускулите, които участват.