lecithin

1. Фосфолипид, изграден от две мастни киселини, глицерофосфорна киселина (глицерол-3-фосфат) и холин, например фосфатидилхолин, фосфатидилинозитол и др. Лецитините са широко разпространени във всички животински и растителни клетки, в нервната тъкан (особено в миелиновите обвивки), в яйчния жълтък и др. ; 2. Смес от вещества богати на лецитини.

на български език: лецитин
на английски език: lecithin
на латински език: lecithin

Още от Мъжко здраве
Орален секс - какви са рисковете?

Въобще не е толкова по-безопасен

Лекарският съюз с критики към бъдещата здравна реформа

Предложението не решава проблемите, смятат от БЛС

Слънчево изгаряне - как да се справим?

Какво трябва да имаме предвид при излагането на слънце?

Безплатни изследвания за хепатит В и С в страната

Инициативата е през през юли и септември в шест български града